YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Üniversite Öğrencilerine Kan Eğitimi

İZMİR (A.A) - Zeynep Hoşgörür - Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Gökay Gök, kan bağışı konusunda bu yıl

İZMİR (A.A) - Zeynep Hoşgörür - Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Gökay Gök, kan bağışı konusunda bu yıl hedef kitlelerinin üniversite gençliği olduğunu belirterek, "2012-2013 akademik yılında Ege Bölgesi'ndeki 250 bin üniversite öğrencisine ulaşacağız" dedi.

Gök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk toplumunda kan bağışına ilişkin yerleşmiş ön yargıların eğitimle aşılabileceğini, bu konuda bilinçli bir toplum oluşturana kadar eğitim faaliyetlerini sürdüreceklerini söyledi.

Son yıllarda eğitim faaliyetlerine ağırlık verdiklerini, öğrencileri, öğretmenleri, askerleri, imam ve müezzinleri Kızılay ve kan konusunda bilgilendirdiklerini dile getiren Gök, "Bu yıl tüm projeleri yavaşlatarak bütün enerjimizle üniversite öğrencilerine eğiliyoruz" dedi.

Türk Kızılayı'nın "Hedef 25" projesinin, 25 yaşına kadarki gençleri düzenli kan bağışçısı yapmayı hedeflediğini ifade eden Gök, şöyle konuştu:

"Ege Bölgesi'nde bulunan 14 üniversitenin öğrencilerine yönelik eğitim programı başlattık. Rektörlerle protokol yaptık. 2012-2013 akademik yılında Ege Bölgesi'ndeki 250 bin üniversite öğrencisine ulaşacağız. Oryantasyon haftasında başladığımız, hazırlık ve 1. sınıf öğrencilerine yönelik eğitimler tamamlanmak üzere. Şu ana kadar yaklaşık 100 bin öğrenciye ulaştık. Üniversite gençliğini Güvenli Kan Temini Programı, kan ve cinsel yolla bulaşan hastalıklar, korunma yolları konusunda bilinçlendiriyoruz. Üniversite öğrencileri geleceğin güvencesi. Üniversite dönemi ortalama 17-18 yaşında başlıyor. Özellikle sağlık konusunda biz doğrusunu anlatalım, gençler kararlarını versinler diye düşünerek yola çıktık. Gençlerin dilinden konuşarak, onlara ulaşmaya çalışıyoruz. Hedefimiz 1 milyon gence ulaşabilmek."

-"Hem kanı hem de sağlığı anlatıyoruz"-

Gök, yaklaşık 1 saat süren interaktif eğitimlerin çoğuna bizzat katıldığını, gençlerin dikkatini çekebilmek için sunumunda kendi yaşamından örnekler de verdiğini ifade etti.

Tıp fakültesinin ilk yıllarında kan görmekten rahatsızlık duyduğunu gençlerle paylaştığını anlatan Gök, "Kanın sempatik bir konu olmadığını ancak hayati önemini anlatmak istiyoruz. Genç bir insanı 1 saat boyunca aktif eğitimin içinde tutmak için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

Eğitimlerin kan bağışlarına büyük hızla yansıdığına dikkati çeken Gök, Uşak Üniversitesi'ndeki bilgilendirmelerin ardından, kentte yüzde 8 olan kadın bağışçı oranının yüzde 13'lere yükseldiğini kaydetti.

Muhabir: Zeynep Hoşgörür / Ramazan Ercan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler