HABER

Üniversite öğrencilerinin psikolojileri bozuluyor

Üniversite öğrencilerinin psikolojileri bozuluyor

TRABZON (İHA) - Türkiye'de ergenlikle birlikte üniversiteye adım atan öğrenciler, kendilerini sorunlar yumağının içinde hissediyor ve psikolojilerinin bozulmasıyla birlikte psikolojik yardım almaya başlıyor.

Türkiye'de çoğunluğu 17-24 yaşarası üniversiteli gençler üzerinde yapılan bir araştırmada, gençlerin kimlik bocalaması, meslek seçimi, mesleki yeterlilik, hayata atılmanın verdiği endişe ve dünya görüşlerinin şekillenmesinin ortaya çıkardığı sorunlar yaşadığı belirlendi. Ruhsal bunalıma giren öğrencilerin alkol, uyuşturucu ve benzeri kötü alışkanlıkların pençesine düştüğü, girdikleri depresyondan tek başına çıkamayan birçok öğrencinin ise psikiyatrik yardıma başvurduğu kaydedildi.
Evde tek başına kalan öğrencilerin yurtlarda veya arkadaşlarıyla birlikte evde kalan öğrencilere göre daha fazla bunalıma ve depresyona meyilli olduğu tespit edilirken, dini inanç ve tutumları özellikle ailesi tarafından belirlenen öğrencilerin üniversitede bocalama yaşadıkları gözlendi.

Araştırmada; cinsiyetin, yaşın, öğrenim görülen fakültenin ve aile yapılarının öğrencilerin psikolojileri üzerinde önemli bir etken olduğu ifade edilirken, öğrenci kızların, erkeklere ve çalışan kızlara göre daha çok bunalıma girdikleri belirlendi. Erkeklerin ise kızlara göre daha çok alkollü içki ve sigara kullandıkları tespit edildi.

En Çok Aranan Haberler