Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, İntörnlüğü öğrencinin sınav telaşının olmadığı, çalışma saatlerine uygun olarak zamanını işletmede geçirdiği, ders mantığıyla değil mühendisliğin provasını yaptığı bir proje olarak ele aldıklarını ifade ederek, “Mühendislikten başlayarak birçok alanda intörnlüğü getirme konusunda çaba gösteriyoruz” dedi.
GAÜN Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Türkay Dereli, Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, Prof. Dr. Ali Gür, Senato Üyeleri, Mühendislik Fakültesi Bölüm Başkanları, İntörn Takip Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, Teknopark Genel Müdiresi Deniz Gün, GAÜN Target Teknoloji Transfer Ofisi Yetkilisi Ekrem Tekin ve Üniversite-Sanayi İşbirliği Platformu Yetkilisi İpek Kervancıoğlu Işık Ahşap Firmasını ziyaret etti.
Firmada yerinde incelemelerde bulunan GAÜN Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun ve beraberindeki heyet, yetkililerden firmanın çalışma prensipleri ve üniversite-sanayi işbirliği konusunda yapılabilecek ortak projeler hakkında bilgi alışverişinde bulundu.
İntörn mühendislikle ilgili bilgi veren Rektör Prof. Dr. Coşkun, “Fabrikaya ayak bastığım andan itibaren Avrupa’da ya da gelişmiş ülkelerde gördüğüm işletmeleri hiç aratmayan kalitede bir tesise girdiğimizin gururunu yaşadık. Arkadaşlarımızla birlikte üniversitemizde özellikle mühendislikten başlayarak birçok alanda intörnlüğü getirme konusunda bir çaba gösteriyoruz” diye konuştu.
İntörnlüğün staj olmadığını söyleyen Prof. Dr. Coşkun, “Stajın hep naylon olduğuna inanırım. Eğer kişinin isteği söz konusuysa stajların bir anlam ifade ettiğini, öbür türlü hiçbir anlam ifade etmediğini belirtmeliyim. İntörnlüğü öğrencinin sınav telaşının olmadığı, çalışma saatlerine uygun olarak zamanını işletmede geçirdiği, ders mantığıyla değil mühendisliğin provasını yaptığı bir proje olarak ele alıyoruz” ifadesinde bulundu.
Gaziantep’in önemli bir dünya kenti olduğunu belirten Prof. Dr. Coşkun, “Sanayi, ticaret konusunda 170 ülkeye ihracat yapabilen, 18 milyar dolara varan ihracat yapan bir kentte elbette üniversitenin teknik anlamda ODTÜ’den gelen mühendislik geleneğinin buluşması kaçınılmazdır. Katma değer üretecek, yeni ufuklar, ürüne bilgiyi katacak bir anlayışında sahibi olmak istiyoruz. İntörnlükte bunların bir parçasıdır” diye konuştu.
Üniversite-sanayi işbirliğinin önemine dikkat çeken Işık Ahşap Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yaşar, “Üniversite-sanayi işbirliği günümüzde çok fazla ihtiyacımız olan bir konu. 1981 yılında kurulan bir firmayız. 30 yılı aşkın bir tecrübemiz var. Adım adım ilerledik. İlerlemek zorundayız ki, kendimizi dünyayla yarışacak hale getirelim. Sektörde ihracat şansımız çok zor. Çünkü karşımızda büyük sanayisi olan ülkeler var. Son 10 yılda baktığımız zaman orman ürünleri sektöründe çok ciddi gelişmeler yaşandı” şeklinde konuştu.
Işık Ahşap İnsan Kaynakları Müdürü Abdurrahman Koçak da, dönem içersinde bir mühendisin işletmede yetişmesinin, tecrübe kazanmasının önemli olduğunu söyledi.
Konuşmaların sonrasında Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun tarafından, Işık Ahşap Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yaşar’a sedef sandık hediye edilirken, Işık Ahşap Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yaşar tarafından ise Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun’a kahve takımı takdim edildi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz