Gaziantep’in ve Türkiye’nin efsane sanayicilerinden Merhum Naci Topçuoğlu tarafından sanayicilerin en büyük sıkıntısı olan ara eleman sorununa çözüm için düşünülen ve Gülsan Holding tarafından inşaatı yaptırılarak Gaziantep Üniversitesi’ne bağışlanan Naci Topçuoğlu MYO’nun temeli ve açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılmıştı.
Türkiye’de kuruluşuyla bir ilki başaran ve Türk sanayicisinin belkemiği haline gelen GAÜN Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu yurdun dört bir yanından gençlerin ilgi odağı haline geldi. Türk kamuoyunda iş garantili okul olarak ün yapan ve sanayicilerin en büyük sıkıntısı olan ara eleman sorununu çözen GAÜN Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu’na yoğun ilgi gösterilirken önümüzdeki günlerde okulda kayıt patlaması yaşanacağı ifade ediliyor. Türkiye’de ilk defa bir organize sanayi içerisine kurulan ve staj eğiminin tamamını bire bir sanayi kuruluşlarında gerçekleştirerek üniversite sanayici iş birliğinin vazgeçilmez birlikteliğini yakalamayı başaran Naci Topçuoğlu MYO yeni bölümleriyle de dikkat çekiyor.
Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan GAÜN Naci Topçuoğlu MYO Müdürü Doç. Dr. Mehmet Civan Üniversite sınavı sonrası adaylar için tercih dönemi başladığını da belirterek, “Yüksekokulumuz kuruluş misyonuna uygun olarak, Gaziantep 2. Organize Sanayi Bölgesinde merkezi bir konumda yer almaktadır. Fiziken böyle bir konumda olan Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu, üniversite-sanayi işbirliği ekseninde eğitim öğretim programını Gaziantep Sanayisinin ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman yetiştirme hedefi doğrultusunda gerçekleştirmektedir. Bu doğrultuda eğitim-öğretim, her bir dönemde 75’er iş günü olarak toplam iki dönemde 150 iş günü staj içeren Üniversite-Endüstri Ortak Programı ile birlikte altı yarıyıldan oluşmaktadır. Staj sürecinde öğrencilerimizin sigorta ücretleri üniversitemizce karşılanmaktadır. Üniversite-Endüstri Ortak Programı çerçevesinde staja giden öğrencilerimiz Bu anlamda, Yüksekokulumuz Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmektedir. Yüksekokulumuzda öğretim faaliyetlerinde, mevcut öğretim görevlilerinin yanı sıra üniversite sanayi iş birliğini geliştirmek amacı doğrultusunda Gaziantep Sanayisinden önde gelen firmaların deneyimli çalışanlarını ve yöneticilerini kısmi zamanlı öğretim elamanı olarak ders verme olanağı sağlanmaktadır. Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu, belirlenen çağdaş, akılcı, yenilikçi hedeflere örnek bir yüksekokul olarak ulaşma yolunda ilerlemektedir. Gaziantep sanayisinin ve ülkemizin önemli bir eksiği olan endüstriyel kalifiye eleman ihtiyacının, çeşitli branşlarda karşılanması için Büro Hizmetleri ve yönetici asistanlığı, İşletme Yönetimi, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Dış Ticaret, Lojistik, Halıcılık Ve Kilimcilik, Seramik ve Cam, Gıda Teknolojisi, Kuruyemiş Teknolojisi, Lastik ve Plastik, Ayakkabı Üretimi Ve Tasarımı programları ile eğitim-öğretimine devam etmektedir.Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu 6 dönemde yetiştirdiği tüm öğrencilerinin onların da gayretleri ile iş dünyasında yerlerini almaları için tüm imkanları seferber etmiştir. Yeni açılan bölümleri ve uygulama atölyeleri ile Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu, öğrencilerine hem teorik anlamda hem de pratik anlamda bir çok plan ve proje ile yeni eğitim - öğretime hazırlanmaktadır. Sözlerime son verirken önemli bir karar aşamasında olan tüm adaylara şimdiden başarılar diliyor, adayları yetiştiren kıymetli ailelere saygılarımı sunuyorum” dedi.
GAÜN Naci Topçuoğlu MYO’nun dönem içerisindeki yerel, bölgesel, ulusal ve uluslar arası proje çalışmalarının da Gaziantep’e farklı bir vizyon kazandırdığı açıklanırken önümüzdeki dönemlerde yurt içi ve yurt dışında bir çok etkinlikte Gaziantep’i temsil edeceği de ifade edildi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz