Bartın Üniversitesi öğrencileri, okulda ihtiyaç duyulan sıra ve masa gibi mobilyaları atölyede üreterek, kuruma ekonomik katkı sağlıyor.
Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü ile Mobilya Dekorasyon Programı öğrencileri, teorik derslerin yanında haftanın belirli günlerinde okulun atölyesinde masa, kitaplık, sandalye ve sehpa gibi mobilyalar üretiyor.
Üniversitenin döner sermaye işletmesine bağlı atölyede görev yapan 400 öğrenci, hem meslek öğreniyor hem de piyasadan gelen talepleri karşılayarak kuruma ekonomik katkı sağlıyor.
-"Öğrenciler işin başında yetişiyor"-
Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atölyenin ahşap konusunda düşünülebilecek her türlü ürünü yapma imkanına ve gücüne sahip olduğunu söyledi.
Üniversitenin bazı dersliklerinde kullanılan sıra ve masaların uygulama atölyesinde üretildiğini ifade eden Kaplan, şöyle konuştu:
"Öğretim üyelerimiz, bilimsel anlamdaki bilgilerini burada uygulama imkanı bulurken, öğrencilerimiz de işin başında yetişmiş oluyorlar. Piyasaya çıktıkları zaman yabancılık çekmeyecekler. Kendi başlarına iş yeri açmak isteseler bile, ne yapabileceklerini ve hangi süreçlerden geçmeleri gerektiği bilgisi ve uygulaması burada veriliyor.
Yeni yerleşke alanımızda bulunan dersliklerdeki ihtiyaçlar da atölyemizden giderilecek. Önümüzdeki yıl öğretime açmayı planladığımız dersliğimizin sıra, masa, sehpa, sandalye ve bu bağlamda öğretim üyelerimizin kullanacağı mekanların mobilyaları da burada üretilmiş olacak."
-"İşimizi kendimiz yaparak tasarruf sağlıyoruz"-
Döner sermaye kapsamındaki işlerin ekonomiye katkı sağladığını, bunun yanı sıra derslikler için tedarik edilen malzemelerle tasarruf sağlandığını kaydeden Kaplan, malzemelerin hem kaliteli hem de piyasa şartlarına göre ucuz ve düşük maliyetli olduğunu bildirdi.
Özel sektörün yaptığı işlere talip olmak gibi bir düşüncelerinin olmadığını vurgulayan Kaplan, "Burası bir uygulama merkezidir. Öğrencilerimiz, bir taraftan öğreniyor, diğer taraftan uygulayarak iş başında yetişmiş oluyor. Burada işimizi kendimiz yaparak tasarruf sağlamış oluyoruz" diye konuştu.
Kaplan, son derece estetik ve kaliteli imal edilen masa, dolap, kitaplık gibi ürünler için çevredeki üniversite, kamu kurum ve kuruluşlarından gelecek talepleri karşılamaya hazır olduklarını dile getirdi.
-Yılda 4 bin mobilya üretiliyor-
Meslek Yüksekokulu Mobilya Dekorasyon Programı Öğretim Görevlisi Kadir Kayahan ise atölyede bir yılda piyasa değeri bir milyon lirayı aşan masa, kitaplık, sandalye ve sehpa gibi 4 bin mobilya üretebildiklerini söyledi.
Mobilya Dekorasyon Programı 1. sınıf öğrencisi Okan Gezer de atölyede üretim için gerekli her türlü makinenin yer aldığını belirterek, aldıkları eğitimle başarılı çalışmalar yaptıklarını ifade etti.
Gezer, ofis mobilyaları üretebilecek seviyeye geldiğini aktararak, "Gerek okulda gerekse atölyede en iyi şekilde yetiştiğimizi düşünüyorum. Mezun olduktan sonra kendi atölyemi kurmak istiyorum" dedi.
Öğrencilerden Gürkan Çetin de aldığı eğitim ve uygulama atölyesindeki üretimle mezun olduktan sonra kendi atölyesini kurabilecek seviyeye geleceğine inandığını kaydetti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz