YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ünlü Modacıları Geride Bıraktı, Şimdi Ormancıların Üniformalarını Dikiyor

Eskişehir’de küçük bir pasajda yaklaşık 50 yıldır terzilik yapan Lütfü Dinç (64), ünlü modacıları geride...

Ünlü Modacıları Geride Bıraktı, Şimdi Ormancıların Üniformalarını Dikiyor

Eskişehir’de küçük bir pasajda yaklaşık 50 yıldır terzilik yapan Lütfü Dinç (64), ünlü modacıları geride bırakarak, Orman Genel Müdürlüğü’nün personel üniformalarının dikim işini aldı.

Aralarında Cemil İpekçi, Faruk Saraç gibi modacıların tasarımları yanında, Genel Müdürlük tarafından kendi tasarımları beğenilen Dinç, 20 metrekare dükkânda işleri yetiştirmeye çalışıyor. Tamamı el emeği ile orman muhafız memurlarının beden ölçülerine göre hazırlanan üniformalar büyük ilgi görüyor. Dinç, Türkiye’nin dört bir yanındaki orman bölge müdürlüklerinden sipariş almasına rağmen, 3 kişinin çalıştığı dükkanda işleri yetiştirmek için gayret ediyor.

Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinde bulunan Hamam Yolu mevkiinde küçük bir pasajın içinde bulunan terzi dükkânında, her gün durmadan sipariş yetiştiriliyor. Bir yandan kesilen kumaşlar ölçülere göre dikilirken, diğer yandan hazırlanan takımlar son ütüsü yapıldıktan sonra paketleniyor. Yılda bin 500’e yakın takımın çıktığı bu dükkânda, Orman Genel Müdürlüğü’nün 4 bölgesinin elbiseleri dikiliyor. 50 yıllık terzi olan dükkân sahibi Lütfü Dinç ve iki çalışanı, gece gündüz personel üniforması siparişlerini yetiştirmeye çalışıyor.

DİKTİĞİ ÜNİFORMALAR ÜNLÜ MODACILARI GERİDE BIRAKTI

Orman Genel Müdürlüğü’nün, 2009 yılında personel kıyafetleri için firmalardan istediği numune defilesine kendi tasarımlarıyla katılan Dinç, diktiği sade kıyafetlerle dikkat çekti. Defileye katılan ünlü modacılar Cemil İpekçi, Faruk Saraç gibi modacıları geride bırakan Dinç, tasarımlarıyla büyük beğeni topluyor.

“O zamanın Orman Genel Müdürü Osman Kahveci üniformaları seçti. ‘Bölgelere yönlendirin arkadaşı bu iş en iyi Eskişehir’de yapılıyor.’ dedi. Biz de böyle devam ediyoruz.” diyen Dinç, Eskişehir, Bursa, Kütahya ve Ankara Bölge Müdürlüğü'nün üniformalarını dikiyor. Türkiye’nin dört bir yanından sipariş gelmesine rağmen kendisi ve 2 çalışanı ile işleri yetiştirmekte zorlanan Dinç, fırsat bulduğu zamanlarda gelen siparişleri değerlendiriyor. Günde 15 takımın çıktığı dükkânda iş bir an bile durmuyor.

EL EMEĞİ ÜNİFORMALARI KİŞİYE ÖZEL ÖLÇÜLERDE DİKİYOR

Dükkanda dikilen üniformaların kesiminden dikimine kadar her şey el emeği olarak yapılıyor. Terzi Dinç’in en önemli özelliklerinin biri de kıyafetini diktiği personelin beden ölçülerine göre üniformaları dikmesi. Dinç, “Gidip ölçülerini alıyoruz. Ölçüye göre yani konfeksiyon usulü olmuyor bu işler. Yapılmıyor, denk gelmiyor, yani bildirilen ölçülere göre biraz sıkıntı çekiyoruz. Bizzat gidip kendim alıyorum ölçüleri.” diye konuştu. Yazlık ve kışlık olarak hazırladığı üniformalar için tek tek beden ölçülerini alan Dinç, bunun personel için önemli olduğunu ve her gün üzerinde taşıyacağı üniformanın daha çok benimsendiğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler