HABER

Ünlü simalar Hrant Dink'in cenazesindeydi

İSTANBUL (İHA) - Agos Gazetesi önünde düzenlenen törenin ardından binlerce kişinin arasında yer alan Almanya Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, gözyaşlarına boğuldu. Kalabalığı görüntülemek için uğraşan Roth, 301. maddenin değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Agos Gazetesi Genel Yönetmeni Hrant Dink'in gazetenin önünde ve Meryemana Kilisesi'nde düzenlenen törene binlerce kişinin yanında çok sayıda tanınmış sima da katıldı. Aralarında Can Dündar, Mithat Bereket gibi gazetecilerin bulunduğu topluluk, vatandaşların Dink'e sahip çıkamasının memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

Agos Gazetesi önünde düzenlenen törene katılan Almanya Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth gözyaşlarına boğuldu. Kalabalığı görüntülemek için uzun süre uğraşan Roth, "Hükümetin ve vatandaşın konuya eğilimini çok olumlu buluyorum. 301. maddenin bir an önce değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Türkiye'de bu milliyetçi akımı daha fazla körüklüyor" dedi.

Törene katılan gazeteci Can Dündar, "Ağır başlı asil, Hrant Dink'e yakışır bir törendi. Türkiye bugün buradaki tabloya alışkın değildi" diye konuştu.
Dışişleri eski Bakanı Hikmet Çetin, "Çok acılı bir gün. Aslında bu Hrant'ın şahsında bu özgürlüğümüze, birlikteliğimize, demokrasimize, kardeşliğimize yapılan bir saldırıdır. Çok büyük bir acı içindeyiz. Ailesinin, ulusumuzun başı sağ olsun. Hrant'ı yaşatamamış olmak hepimiz için üzüntü kaynağıdır. Bütün özgürlük anlayışıyla bu mücadeleyi yaşatabilmeliydi. Onu yaşatamanın üzüntüsünü çekiyorum" ifadelerini kullandı.

Gazeteci Mithat Bereket ise olayın çok üzücü olduğunu dile getirerek, "Diasporadan, dışarıdan Ermeniler'in dini liderleriyle görüştüm. Türk halkının bu cinayete sahip çıkması daha doğrusu Dink'e sahip çıkması, 'Hepimiz birer Ermeni'yiz' demesi bu mesajı vermesi yabancı dini liderleri çok duygulandırmış. Son dönemde diyalog için birlikte yaşamak, birlikte yaşamayı kolaylaştırmak için adımlar atıyordu. Bu adımları engelleyecek bir cinayet diye korktuk. Herkesin mesajı bu diyalogun devam etmesi. Konuşarak sorunlarımızı çözebiliriz. O yüzden karşılık tepkiler göstermek yerine konuşalım. Oturalım halledelim. Buraya gelen Ermenilerin hepsi aynı şeyi söyledi. Fransız Ermenilerin diasporanın en önce gelen liderlerinden biri daha önce Türkiye'ye sert çıkışları da olmuştu. Ancak burada çok başka bir atmosferde gördüm. Diyorki çok duygulandım çok etkilendim. Türk haklı demek ki bu davaya sahip çıkabildi. Bir kaç gün sonra bunlar unutulmamalı. Herkesin mesajı bu" diye konuştu.

Törene katılan vatandaşlar ise kurşunun Türkiye'ye sıkılmış olduğunu olaydan dolayı çok üzgün olduklarını dile getirdi.

En Çok Aranan Haberler