YURTHABER

Şanlıurfa
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Urfa'da hac müracaatında artış

Şanlıurfa Müftülüğünden alınan bilgiye göre, geçen yıldan bu yıla devir eden müracaatlar 26 bin 168 kişi.

Şanlıurfa Müftülüğünden alınan bilgiye göre, geçen yıldan bu yıla devir eden müracaatlar 26 bin 168 kişi. Bunun 632'si özel seyahat acentalarından giderken, 1002'si ise Diyanet ile Hac görevini yerine getirdi.

En fazla müracaat ise Şanlıurfa il merkezinden yapılıyor. Şanlıurfa merkezde geçen yıl 16 bin 583 kişi sırada beklerken, bu yıl 4184 kişi başvurdu. Şanlıurfa genelinde ise 7560 kişi hac için ilk kayıt yaptı. 4 yıl önce başvuru yapanların henüz hacca gidebildiğini belirten Müftülük yetkilileri "Suudi Arabistan bazen kotaları açıyor. O zaman daha fazla vatandaşımız kutsal yolculuğa katılabiliyor. Ama geçen yıl Kabe'de inşaat nedeniyle bu sayı artmadı. O yüzden bekleyen sayısında biraz artış yaşandı. Türkiye'de hacca gidenlerin yarısı kadar Şanlıurfa'da bekleyen var. Allah herkese nasip etsin." diye konuştu.

Türkiye genelinde İlk defa başvuranların sayısının 290 bini aştığı hac organizasyonunda, 28 Mart’ta gerçekleştirilecek kura çekimine katılacak aday sayısı 1 milyon 373 bini aştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler