Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü"nün de desteğiyle "Uluslar arası Katılımlı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Sempozyumu" başladı. 3 gün sürecek sempozyuma 137 akademisyen katılıyor.
Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü'nün de desteğiyle "Uluslar arası Katılımlı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Sempozyumu" Güzel Sanatlar Fakültesi Mustafa Kemal Amfisi’ndeki açılış töreni ile başladı. Açılışta konuşan MEB Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürü Ömer Balıbey, öğretmenlere verdiklerin öneme değindi. Akademik yıl için düzenlenen açılış töreni ile aynı anda yapılan sempozyumun açılışına; Vali Mehmet Ufuk Erden, MEB Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürü, Ömer Balıbey, Milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay, Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, bakanlık temsilcileri, akademisyenler ve Uşak’taki ilk ve orta dereceli okulların müdürleri ile öğretmenler katıldı.
Sempozyumun öğretmen yetiştirme ve geliştirme çabalarına katkı sağlayacağını da söyleyen Ömer Balıbey, “Bir ülkenin eğitim sisteminin niteliğinin temel belirleyicisi, sistemin en önemli unsuru olan öğretmenlerdir. Hiçbir eğitim sisteminin, o sistemi işletecek insan gücünün niteliğinin üzerinde hizmet üretemeyeceği gerçeği, öğretmenlerin yetiştirilme sürecini, okullardaki eğitim etkinliklerinin niteliği için kilit bir süreç haline getirmektedir. Bu nedenle, öğretmen yetiştirme sisteminin tüm bileşenlerinin, sürekli bir değerlendirme süreci içinde sorgulanması ve bugünün ve geleceğin gerektirdiği nicelik ve nitelikte öğretmen yetiştirmek için sürekli iyileştirilmesi gerekmektedir. Bu bağlamda, mevcut uygulamaların değerlendirilmesi, gelişmiş ülkelerdeki uygulamaların izlenmesi ve özgün eğitim modellerin geliştirilmesinde bu sempozyumun öğretmen yetiştirme ve geliştirme çabalarına ışık tutmasını umut ediyoruz. Ayrıca Uşak Üniversitesi’ne böylesine önemli bir konuda ev sahipliği yaptığı için teşekkür ediyoruz” dedi.
Uşak Milletvekili İsmail Güneş ise gençlere büyük önem verdiklerini ve lider özellikleri olan yeni nesiller yetiştirmek istediklerini belirtti. Hükümet olarak gençlere verdikleri önemi Gençlik ve Spor Bakanlığı kurarak gösterdiklerini de anlatan İsmail Güneş, üniversite öğrencilerine verdikleri desteklerin artarak devam edeceğini söyledi. Sempozyumun üniversiteye ve Uşak’a katkı sağlayacağını da umut ettiklerini belirten Güneş, Milli Eğitim Bakanlığı temsilcilerine de katkılarından dolayı teşekkür etti.
Vali Mehmet Ufuk Erden de Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen sempozyumun kentin tanıtımına yapacağı katkının önemine vurgu yaptı. Sempozyumun Uşak’ta yapılmasını önemsediklerini de anlatan Erden, “Öğrencileri yetiştirecek olan öğretmelerimizin de en iyi şekilde kendilerini geliştirmeleri ve yetiştirmeler gerekiyor. Bu alanda mevcut uygulamaların değerlendirilmesi, gelişmiş ülkelerdeki uygulamaların izlenmesi ve özgün eğitim modellerin geliştirilmesinde bu sempozyumun önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum” dedi.
Konuşmaların ardından sempozyumun açılışı tamamlandı. Sempozyum kapsamında 7’si yabancı olmak üzere 137 akademisyen birer tebliğ sunacak. Öğle saatlerinde başlayan ilk oturumla devam eden sempozyum 3 gün sürecek. Sempozyum sonunda akademisyenlerin tebliğleri kitaplaştırılacak.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz