YURTHABER

Denizli
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Uşak Üniversitesi’nin iki projesi TÜSEB tarafından kabul edildi

IHAAW150114-GEN/14-05-2020 - Uşak Üniversitesi’nin iki projesi TÜSEB tarafından kabul edildi (Fotoğraflı) Mine Tatay UŞAK (İHA) - Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ‘Bireysel ve Dönüşümsel Tıp Alanı Uygulamalı Proje İşbirliği Çağrısı’ kapsamında, Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Tiroid Kanserleri ve Polikistik Over Sendromu (PCOS) alanında TÜSEB ile işbirliği içinde olacakları çalışmalar hakkında bilgi veren Doç. “Sağlık alanında önemli adımlar atmaya devam ediyoruz” Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. (GC-GC) 14.05.2020 15:02:29 TSI NNNN

Uşak Üniversitesi’nin iki projesi TÜSEB tarafından kabul edildi

IHAAW150114-GEN/14-05-2020

- Uşak Üniversitesi’nin iki projesi TÜSEB tarafından kabul edildi

(Fotoğraflı)

Mine Tatay
UŞAK (İHA) - Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ‘Bireysel ve Dönüşümsel Tıp Alanı Uygulamalı Proje İşbirliği Çağrısı’ kapsamında, Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Emine Berrin Yüksel’in yürütücülüğünü üstlendiği iki proje kabul edildi.
Tiroid Kanserleri ve Polikistik Over Sendromu (PCOS) alanında TÜSEB ile işbirliği içinde olacakları çalışmalar hakkında bilgi veren Doç. Dr. Yüksel, TÜSEB koordinasyonunda gerçekleştirilmekte olan “Türkiye Genom Projesi” kapsamında birbirini tamamlayıcı nitelikte farklı aşamalardan oluşan uygulamalı proje süreci planlandığını belirtti. İlk aşamada, kanserler, kronik ve nadir hastalıklarda geniş bir biyolojik örneklem oluşturulmasının amaçlandığını aktaran Yüksel ‘‘İkinci aşamada, oluşturulan biyolojik örneklem ile çoklu omik yöntemleri temel alan bir yaklaşımla veri üretim sürecine geçilecektir. Üçüncü aşamada, elde edilen çoklu omik verileri sistem biyolojisi, biyoenformatik, veri madenciliği ve yapay zekâ teknikleri kullanılarak bütüncül bir yaklaşımla analiz edilecektir. Projenin son aşamasında, ülkemizde görülen, kronik ve nadir hastalıkların erken tanı, tedavi ve önlenmesinde etkili olabilecek hayata geçirilebilir, özgün ürünler geliştirilecektir. Böylece söz konusu hastalıklardan kaynaklanan sosyo-ekonomik yükün ortadan kaldırılması veya hafifletilmesi hedeflenmektedir’’ dedi.

“Sağlık alanında önemli adımlar atmaya devam ediyoruz”
Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Ekrem Savaş, üniversite olarak bilginin ürüne dönüştürülmesi, AR-GE’ye katkı sağlamak, planlı ve sürdürülebilir kalkınmaya destek olmanın en önemli amaçlarından biri olduğunu söyleyerek, sağlık bilimi ve teknolojisi alanında bilgi üreterek, ülkemize ve insanlığa hizmet eden TÜSEB’e sunulan projelerinin kabul edilmesinden dolayı mutlu olduklarını belirtti. Rektör Savaş, Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesinin sağlık bilimleri alanında yurt içi ve yurt dışı araştırma ve işbirliklerine devam ettiğine dikkat çekerek, projede emeği geçenlere çalışmalarında başarılar diledi.
(GC-GC)

14.05.2020 15:02:29 TSI
NNNN

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler