Uşak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) ile Güney, Doğu Avrupa ve Karadeniz Bölgesi Ekonomi Üniversiteleri Birliği ortaklığı ile düzenlenen, “Avrupa Birliği’nin (AB) Geleceği ve Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri” konulu uluslararası kongrenin açılışı gerçekleştirildi.
Açılışa Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, İİBF Dekanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Sadiye Tutsak, Kongre Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Yılmaz Bayar, davetli konuşmacılar Belgrad Üniversitesi’nden Prof.Dr. Predrag Bjelic, Selanik Aristotle Üniversitesi’nden Doç.Dr. Grigoris Zarotiadis ile Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Utku Utkulu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Kongrenin açılış konuşmasını yapan Rektör Savaş, farklı ülkelerden birçok araştırmacıyı Uşak Üniversitesi’nde ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Bu tür kongrelerin üniversitelerin tanıtımı için önemli olduğuna dikkat çekerek, bilim insanlarının durmadan çalışmaları gerektiğini belirtti. Uluslararası kongreler vasıtasıyla, özellikle genç araştırmacıların diğer araştırmacılarla karşılıklı istişare ettiğini ifade eden Rektör Savaş, deneyim aktarımının önemli olduğunu söyledi. Üreten bir toplum haline gelmek için çok çalışıp çok üretmek gerektiğinin altını çizen Rektör Savaş, “Türkiye son yıllarda hızlı bir şekilde büyüyor. Rehavete kapılmadan, üreten bir toplum için çok çalışmalıyız. Kongrede emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Kongreden çıkacak sonuçların hem ülkemiz hem de dünya için faydalı olacağına inanıyorum” dedi.
“AB dünyada önemli ekonomik ve siyasi aktörlerden birisi”
Prof. Dr. Tutsak ise yaptığı konuşmada, kongreye 7 farklı ülkeden (Türkiye, Yunanistan, Sırbistan, Bulgaristan, Romanya, Kazakistan ve Nijerya) 144 araştırmacının katıldığını söyledi. Avrupa Birliği’nin (AB) geleceğini anlamanın hem Türkiye hem de dünya açısından çok önemli olduğunu aktaran Tutsak, “Demir Perdenin yıkılmasından bu yana AB’nin entegrasyonu hızlandı. Bugün 28 üye ülkesi ve 6 aday ülkesi bulunmaktadır. Bu durumda Avrupa Birliği küreselleşen dünyada önemli ekonomik ve siyasi aktörlerden birisi olarak Türkiye’nin temel ticaret ortağı olmuştur. Konferansımızda Avrupa Birliği’nin ve Türkiye-AB ilişkilerinin geleceğini tartışmayı amaçlamaktayız” şeklinde konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından, Belgrad Üniversitesi’nden Prof.Dr. Predrag Bjelic, Selanik Aristotle Üniversitesi’nden Doç.Dr. Grigoris Zarotiadis ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Utku Utkulu sunumlarını gerçekleştirdi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz