YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Üsitem Ve Sanayi İşbirliği Devam Ediyor

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Sanayi İşbirliği Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÜSİTEM), Üniversite-Sanayi işbirliği çalışmalarını...

Üsitem Ve Sanayi İşbirliği Devam Ediyor

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Sanayi İşbirliği Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÜSİTEM), Üniversite-Sanayi işbirliği çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

CBÜ Üniversite Sanayi İşbirliği Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÜSİTEM) Danışma Kurulu 1. Toplantısı, üyelerin ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Özkaya'nın katılımı ile Rektörlük Senato Salonu'nda yapıldı.

CBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Özkaya yaptığı açılış konuşmasında, üniversite sanayi işbirliği merkezlerinin önemini vurgulayarak, "Bu merkezler akademisyen, araştırmacı ve sanayi kuruluşlarını bir çatı altında toplamaktadır. Sanayicinin var olan bir sorununu çözebileceği veya geliştirmek istediği teknolojik yönleri için gerekli olan teorik, literatür ve bilimsel tecrübelere rahatlıkla ulaşabileceği bir ara yüze sahiptir. Celal Bayar Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurulumu için yapılabilirlik raporu Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na sunulma aşamasına gelmiştir. Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin kurulumu sayesinde Celal Bayar Üniversitesi ile Bölge sanayisi arasındaki işbirliği daha da artacak, teknoloji transferinin ilk adımları oluşacak ve öğrencilerimiz Teknopark'ın sunacağı tüm imkânlardan yararlanarak çok daha donanımlı olarak mezun olacaktır" diye konuştu.

Toplantıda, ÜSİTEM Müdürü Doç. Dr. Nurşen Saklakoğlu ÜSTEM'in kuruluş amacı, misyonu-vizyonu ve faaliyetleri, ÜSİTEM Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Osman Çulha ise, Celal Bayar Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin (CBÜ-TGB) kurulum faaliyetleri, kurucu heyeti ve Türkiye'deki mevcut teknoloji geliştirme bölgelerinin faaliyet durumları hakkında bilgiler verdi.

Toplantıda sanayiciler CBÜ-TGB'ın etkin bir şekilde yapılandırılması konusunda görüşlerini sundular ve TGB'den beklentilerini dile getirdiler. Danışma kurulu üyesi İnci Akü San. ve Tic. A.Ş. Fabrika Müdürü Birol Büyüksivri, "ÜSİTEM'in danışma kurulunda olmaktan ve ilk toplantıda Manisa'nın tüm sektörlerinin temsilcileri ile görüş alışverişinde bulunmaktan mutluluk duymaktayım. Üniversite-Sanayi işbirlikleri kapsamında hem proje bazlı hem de danışmanlık kapsamında ÜSİTEM ile birlikte çalışmak ve yeni fikirler ortaya çıkarmak için daha kapsamlı çalışacağız. Toplantıda dile getirmek istediğim bir diğer konu da öğrencilerin mezun olmadan önce sanayiye daha kolay entegre olmasını sağlayıcı bazı ders ve uygulama faaliyetlerinin yapılmasıdır. Bu konuda, belirli dönemlerde sanayiden temsilcilerin vereceği seminer veya eğitimler faydalı olacaktır. Celal Bayar Üniversitesi'nin yöneticilik, üretim, Ar-Ge ve kalite yönetimi konularına hakim mühendisler yetiştirmesi gerekmektedir. Böylece diğer üniversitelerden önemli bir farklılık yaratılacak ve mezunları yalnız Manisa'da değil, tüm sanayi bölgelerinde aranan mezunlar olacaktır" diye konuştu.

Vestel Ar-Ge Müdürü Metin Nil, "Teknolojik gelişme; Ar-Ge, inovasyon ve girişimcilik konularında farkındalığı yakalamış mezunlarla sağlanacaktır. Kurulacak olan TGB'de ÜSİTEM çok daha aktif olmalı, teknoloji transferi ve inovatif fikir üretme kanallarını çalıştırmalıdır. Yeni fikir, ürün ve patent hakkında farkındalıklar yaratmalı ve öğretim üyelerinin buluş yapma kabiliyetlerini artırıcı ve özendirici faaliyetlerde bulunmalıdır. ÜSİTEM, İndesit Company A.Ş. ve Sarıgözoğlu A.Ş. firmalarıyla yaptığı işbirliği protokollerini, diğer firmalarla da yaparak, üniversite-sanayi işbirliklerinde kurumsal kimlik kazanabilir" dedi. Elsan Hammadde Sanayi A.Ş. Şirket Müdürü Ahmet Taner Özkalkan ise, "E.C.A şirketleri olarak Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurulumunu desteğimiz tamdır ve ilerleyen aşamada mutlaka bu oluşumun içinde yer almak istiyoruz" diye konuştu. EBİLTEM temsilcisi Dr. Serdal Temel, "ÜSİTEM'in, İŞKUR'un sağladığı işbaşı eğitimi kapsamında gösterdiği faaliyetler çok önemlidir. Üniversite öğrencisinin 6 ay süre ile sektörel firmalarda istihdam edilmesi, öğrencinin mezun olduktan sonra aynı zamanda tecrübeli olmasını sağlayacaktır. Böylece sanayiye entegrasyonu daha da kolaylaşacaktır. Bu projeye katılan öğrencilere diploma ile birlikte "sanayi deneyim sertifikası" verilmesi halinde, üniversite-sanayi işbirliğinin kurumsallaşması sağlanabilecektir" dedi. VALS Elektronik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve RAKS yönetim kurulu üyesi Nedim Aysan, küçük ve orta ölçekli firmaların öğretim üyelerine, danışmanlık sistemine, teknoparklara ve teknoloji transferine şiddetle ihtiyaçları olduğunu belirtti. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (Manisa TSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yaşar Coşkun da 'Üniversite-Sanayi işbirliğinin geliştirilmesinde her türlü desteği vermeye hazırız, Teknoparkın Manisa'ya önemli katkılar sağlayacağına inancımız tamdır' dedi.

Karşılıklı görüş alışverişi ile geçen toplantı sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Özkaya, "Manisa'nın önde gelen firmalarının temsilcileri ile fikir alışverişinde bulunmak ve somut işbirliklerinin temelini atmak üniversitemiz için çok önemlidir. ÜSİTEM Danışma Kurulu 1. Toplantısına katılımınız ve değerli katkılarınız için çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler