YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Üveit hastalığı görme kaybına neden olabilir'

Op. Dr. Can Demir, "Üveit hastalarının çok sıkı kontrol altında tutulması gerekmektedir" dedi.

'Üveit hastalığı görme kaybına neden olabilir'

Aydın Göz Hastanesi Hekimlerinden Op. Dr. Can Demir, "Ciddi görme kayıplarına neden olmakta ve hastalığın tedavisinde kullanılan ilaçların yan etkileri olması nedeniyle, Üveit hastalarının çok sıkı kontrol altında tutulması gerekmektedir" dedi.

Sıkça rastlanan göz hastalıkları arasında yer alan Üveit, özellikle yetişkinlerde daha sık görülmektedir. Bu hastalık, ciddi görme kayıplarına neden olmakta ve hastalığın tedavisinde kullanılan ilaçların yan etkileri olması nedeniyle, Üveit hastalarının çok sıkı kontrol altında tutulması gerekmektedir.

Aydın Göz Hastanesi Hekimlerinden Op. Dr. Can Demir, hastalık hakkında şunları söyledi; “Üveit’, gözün içindeki damar tabakanın (uvea) iltihabı sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Uvea gözün damarsal dokusu olduğundan tüm gözün damarsal beslenmesinden sorumludur. Uveadaki bir iltihab korneadan görme sinirine kadar tüm yapıları etkilediği gibi, görmeyi de ciddi şekilde tehdit eder. Üveit erişkinlerde daha çok görülen bir hastalıktır”.

Üveit hastalarında sıkça gözlemlenen hastalığın ilk belirtileri arasında; iriste damarlanma ve ödem, lensin arkasında vitrenin önünde iltihap hücreleri, gittikçe artan baş ağrıları, ışığa karşı hassasiyet, bulanık görme, göz küresinde veya çevresinde şiddetli ağrı, gözde kızarıklık, uçuşmalar, kamaşma, görmenin azalması, göz yaşarması, görüntüde oluşan lekelerin olduğu söyleyen Op. Dr. DEMİR sözlerine şöyle devam etti “üveit hastalarının yüzde 30-40’ında üveitin nedeni tam olarak tespit edilemez. Üveitler virüsler, mantarlar ve parazitler gibi etkenlerle oluşabileceği gibi, vücuttaki bir hastalığın gözdeki belirtisi olarak da ortaya çıkabilir. Bu yüzden çeşitli tahlillerle hastalıkları araştırmak gerekir. Üveitin tedavisinde ilaç ve göz damlaları kullanılır. Üveit tedavisi de hastalığın seyri gibi kişiye özeldir. Uygulanacak tedavide ilacın dozunun, uvea konusunda uzman ve tecrübeli hekimler tarafından belirlenmesi şarttır. Özellikle steroidli (kortizon) ve göz bebeğini büyüten damlalar sıklıkla kullanılmaktadır. Gözde daha derinlerde bulunan iltihaplarda sistemik (ağızdan) ilaçların kullanılması gerekebilmektedir. Bu ilaçlar ciddi yan etkileri olabilecek ve çok sıkı kontrol altında alınması gereken ilaçlardır”.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler