İş dünyasında uygulama geliştirme ekiplerinin operasyonel birimlerle aynı iş akışı üzerinde çalışmasını sağlayan DevOps altyapısı, şirketler için daha verimli bir uygulama geliştirme sürecine imkân tanıyor. DevOps ile gelen kapsamlı güvenlik ihtiyaçlarının yanıtı ise DevSecOps'ta gizli. Innovera Siber Güvenlik Çözümleri Teknik Satış Müdürü Osman Karan, siber güvenlik perspektifinden bakıldığında uygulama geliştirme sürecinin operasyonel iş akışından ayrı düşünülemeyeceği konusunda uyarıyor ve ekliyor: "Kurumlara daha hızlı ve daha esnek iş akışları sunan DevOps altyapısını güvende tutmak için DevSecOps şart!"
Uygulamayı geliştiren ve kullananlar aynı çatı altında
Bulut bilişim, kaynak paylaşımı ve diğer teknolojik gelişmeler, şirketlerin IT altyapılarını köklü biçimde değiştirerek uygulama geliştirme sürecini iyileştirdi. Buluta uygulama yüklemenin hem ölçek hem hız açısından tanık olduğu gelişim, geliştirici ve operasyonel ekiplerin aynı çerçevede çalışmasını sağlayan DevOps'a zemin oluşturdu. DevOps prensipleri sayesinde uygulamaları daha sık güncelleyerek, daha stabil hale getirmek kolaylaşıyor.
Yazılım geliştirmenin şirketler için hayati fonksiyonlardan biri haline geldiğini vurgulayan Innovera Siber Güvenlik Çözümleri Teknik Satış Müdürü Osman Karan, "Uygulama yaşam döngüsü boyunca güvenliği sağlamak da bu nedenle kritik önem taşıyor. DevSecOps metodolojisi, henüz planlama aşamasından başlayarak geliştirilen yazılımın yaşam döngüsü boyunca güvenlik unsurunun etkin biçimde değerlendirilmesini sağlıyor." diye konuştu.
DevSecOps nedir? Ne işe yarıyor?
DevSecOps şirket içindeki geliştirici ve operasyonel ekipleri güvenlik şemsiyesi altında bir araya getiriyor. Diğer bir deyişle, bir uygulamayı geliştirenler ve aynı uygulamayı iş süreçlerinde kullananlar güvenlikten sorumlu hale geliyor. Güvenlik unsurlarının henüz ilk adımdan itibaren sürekli olarak kontrol edilmesi, uygulamaların yaşam döngüsü boyunca daha ölçülebilir, daha güvenli ve daha stabil olmasını garanti altına alıyor. Böylelikle şirketler, iş süreçlerini etkileyebilecek siber tehditlere karşı emniyette oluyor.
Planlama, geliştirme, doğrulama ve ön üretim aşamalarını kapsayan yazılım geliştirme sürecini güvenlik açısından daha etkin hale getiren kritik çözümlerin danışmanlığını yapan Innovera, ayrıca yazılımın canlı kullanıma alınmasının ardından özelleştirme, ihtiyaç tespiti ve öngörüye dayalı analiz süreçlerinde de güçlü çözüm portföyü ve güvenlik alanındaki uzmanlığıyla kurumlara destek oluyor.
"Geliştirilen bir uygulamanın tüm yaşam döngüsünü ölçülebilir ve kontrol edilmesi kolay bir çerçeveye oturttuğumuzda, işin güvenlik kısmını çok daha etkin biçimde mercek altına alabiliyoruz." diyen Karan, "DevSecOps metodolojisiyle birlikte kod geliştirici ne zaman planlama yapıyor, kodu ne zaman yazdı ve nasıl yayınlayacak gibi soruların yanıtları çok daha net biçimde karşımızda." diye açıkladı.
Yazılım geliştirme süreçlerini DevOps yaklaşımıyla daha verimli hale getirmeyi hedefleyen kurumların güvenlik ihtiyacını Innovera karşılıyor. Micro Focus ve Aqua gibi küresel öncü güvenlik sağlayıcıların Türkiye'deki deneyimli çözüm ortağı olan Innovera, yazılım geliştirme yaşam döngüsü (SDLC) boyunca ihtiyaç duyulan, SDLC güvenlik süreç danışmanlığı ve uygulama geliştirme yaşam döngüsü boyunca kullanılan teknolojilerin entegrasyon danışmanlığını iş dünyasının hizmetine sunuyor.
Innovera Hakkında
Innovera 2007 yılından bu yana Türkiye’nin ilk 500 firmasına İstanbul ve Ankara ofislerinde çalışan 120 kişilik güçlü ekibi ile danışmanlık ve entegrasyon hizmetleri sunuyor.
Siber Güvenlik teknolojilerinin küresel liderleri ile çözüm ortağı olan Innovera, güçlü portföyü ile müşterilerine sağladığı uçtan uca siber güvenlik, yazılım güvenliği, yedekleme, depolama, arşiv ve felaket kurtarma çözümlerinin yanı sıra, danışmanlık hizmetleri başlığı altında, güvenlik testleri, uyumluluk süreçleri, PCI-DSS denetim hizmetleri veriyor. Innovera, bünyesindeki Siber Güvenlik Operasyon Merkezi, 7/24 destek ve acil müdahale ekipleri ile güvenlik operasyonlarını maksimum seviyede yürütüyor.
Güvenlik operasyon merkezleri konusundaki geniş tecrübesiyle geliştirdiği SOAR (Security Orchestration, Automation and Response) ürünü ATAR, 2017 yılında ayrı bir şirket haline gelerek, global pazarda güçlü bir oyuncu olma yolunda hızla ilerliyor.
Büyüyen kadrosuyla yurt dışı projelerinde de aktif rol oynayan Innovera, her yıl 1500’ü aşkın katılımcıya ev sahipliği yapan, Türkiye’nin en büyük siber güvenlik etkinliği “SHIELD Güvenlik Konferansı” ile siber güvenlik ekosistemini bir araya getiriyor.
Bilgi ve röportaj talepleri için:
PIAR İletişim
Selin Oran
selin.oran@piariletisim.com