Bazı durumlarda mobil telefonların gizlilikleri yeterince korunmayabilir. Sadece ekran şifresi, yüz tanıma ya da benzeri bir şifreleme yöntemi kullanılması, telefonun içinde bulunan bazı uygulamaları ya da dosyaları gizleyebilmek için yeterli olmayabilir. Gizli uygulamaların ya da uygulama gizleme işlemin en önemli özelliği arama sonuçlarında bulunmamasıdır. Bir uygulamayı devre dışı bırakmak o uygulamayı gizlemeye yetmeyeceği için bu konuda farklı yöntemler kullanılmalıdır.
Her markanın mobil cihazında ya da işletim sisteminin uygulama gizleme yöntemi farklıdır. Örnek olarak Samsung bir cihazda kullanılan Android uygulama gizleme işlemi için tablet ya da telefon olması fark etmeksizin şu adımlar takip edilmelidir:
Samsung telefonda uygulama gizlemesi bu adımları takip edilerek yapılır. Huawei ekran bildirim gizlemesi de kullanılan işletim sistemine göre değişiklik gösterir. Bu marka telefonlarda birkaç yıl önceye kadar Android işletim sistemine sahipken artık HarmonyOS işletim sistemi kullanılmaktadır. Bu işlem için Huawei telefonlarda ayarlar sekmesine gidilir. Ayarlar menüsünden bildirimler başlığına dokunulur. Burada yer alan bildirim içeriğini gizle seçeneği etkinleştirilir. Ayar yapıldıktan sonra kilit ekranında bildirim içerikleri görünmez.
Sadece uygulamalar değil mobil cihazlarda dosya gizlemek de mümkün olur. Bunun için bazı adımlar uygulanmalıdır. Örnek olarak Android işletim sistemi kullanan bir cihazda şu aşamalar takip edilmelidir:
Gizlenen bir dosyayı bulmak için de yeniden dosyalarım uygulamasına girilir. Bu uygulamanın ayarlar kısmına dokunulur. Açılan ekranda gizli dosyaları göster kutucuğu etkin hale getirilerek gizli dosyalar görüntülenir.