BM Uluslararası Uyuşturucu Kontrol Kurulu'nca (INCB) 2004 yılı için yayınlanan raporda, Türkiye'nin uyuşturucuya karşı başarılı mücadele yürüttüğü kaydedildi.
Raporda, Türkiye'deki uyuşturucu kontrol faaliyetlerinin daha çok transit yapılan yasadışı uyuşturucu trafiği üzerine odaklandığı belirtilerek, 2000 yılında BM ile işbirliği içinde kurulan Uyuşturucu ve Organize Suça Karşı Uluslararası Türk Akademisi'nin güvenlik birimlerine ulusal düzeyde 50, bölgesel düzeyde ise yaklaşık 20 eğitim kursu verdiği kaydedildi.
Körfez Bölgesi'nde özellikle sahte Captagon tabletlerinin yaygın şekilde kullanıldığının belirtildiği raporda, bu uyarıcıların ticaretinin daha çok Türkiye üzerinden yapıldığı, ancak durumun farkında olan Türk güvenlik birimlerinin bu kaçakçılığa engel olmak için her türlü çabayı gösterdikleri belirtildi.
Türkiye'nin, ülkede eroin üretimi yapılan laboratuvarları ortaya çıkardıkça bunu INCB'ye rapor ettiğinin belirtildiği raporda, 2003 yılında Türkiye'deki altı büyük şehirde yapılan bir araştırmanın, artış görülmesine rağmen, Türkiye'de uyuşturucu kullanımının diğer Batı Asya ülkelerine göre daha düşük olduğunu ortaya koyduğu ifade edildi.