Birleşik kelimeler türlerine göre belirlenmiş kurallar gereğince bitişik veya ayrı olarak yazılır. Çoğunlukla bu kuralların bilinmemesi sebebiyle sıklıkla imla hataları yapılır. Kelimede herhangi bir anlam bozulmasına neden olmamak için birleşik kelimelerin nasıl yazılacağı mutlaka bilinmelidir. Aksi takdirde imla hatası yapılmakla birlikte sağlıklı bir iletişim kurulamaz. Türkçedeki dil kuralları Türk Dil Kurumu tarafından belirlenir ve birincil kaynak olarak bilinir. Bu nedenle Uzak Doğu yazımı gibi konularda tereddüt yaşayan pek çok insan, günümüzde internet aracılığıyla TDK sözlüklerinden yararlanabilirler.
Uzak Doğu TDK anlamı Asya’nın doğu ve güneydoğusundaki bölgeyi işaret eden bir kelimedir. Uzak Doğu birleşik kelimeler sınıfında değerlendirilen bir sözcüktür. Bu nedenle Uzak Doğu ayrı mı yoksa birleşik mi yazılacağı konusunda tereddütler yaşanır. Uzak Doğu sözcüğü ayrı yazılması gereken birleşik bir kelimedir. Bununla beraber Uzak Doğu küçük mü yazılır yoksa büyük mü yazılır sorusu da sorulmaktadır.
Birleşik kelimeler bir araya geldiklerinde anlam kazanan yeni kelime türlerine verilen isimdir. Bu kelimeler de anlamlarına göre içlerinde ayrılırlar. Buna göre kelimelerin birleşme sırasında birinci veya ikinci kelimesi anlam değişikliğine uğramıyorsa birleşik kelimeler ayrı yazılır. Türkçedeki her kelimenin nasıl yazılması gerektiği bellidir ancak kelime grupları çok fazla olduğundan bazı kafa karışıklıkları yaşanabilir. Bu neden pek çok insan Uzak Doğu küçük mü yazılır sorusunun cevabını arar. Fakat TDK’nin büyük harf kullanımı kurallarına göre Uzak Doğu yazımı büyük olması gereken bir kelimedir. Uzak Doğu kelimesinin ilk harfleri büyük yazılmalıdır.
Bu tür birleşik kelimelerin nasıl yazılacağı konusunda kafa karışıkları yaşansa da TDK bu konuda tanımını yapmıştır. Buna göre Uzak Doğu yazımı hem büyük hem ayrı yazılması gereken birleşik kelimeler grubunda yer alır. Uzak Doğu doğru yazılışı aşağıdaki gibidir: