YURTHABER

Yalova
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Vakıf Gönüllüleri, Pakistan'da Yardımdan Yardıma Koşuyor

İSMAİL ERSAN - Hubeyb Vakfını kuran Türk hayırseverlerin destekleriyle Pakistan'da faaliyet gösteren gönüllüler, eğitim, inşaat, barınma yardımları gibi faaliyetlerle senelerdir yoksulların imdadına yetişiyor.

İSMAİL ERSAN - Hubeyb Vakfını kuran Türk hayırseverlerin destekleriyle Pakistan'da faaliyet gösteren gönüllüler, eğitim, inşaat, barınma yardımları gibi faaliyetlerle senelerdir yoksulların imdadına yetişiyor. Vakıf Başkanı Nedim Ahmet Han, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakfı, meali "Ve sevdiği yemeği, miskinlere fakir ve yoksullara, yetimlere ve esir olanlara yedirirler" olan İnsan suresinin 8'inci ayetinden etkilenerek yaklaşık 15 yıl önce kurduklarını söyledi. Hapishanelerde yaptıkları yardımları göz önüne alarak sahabe Hubeyb bin Adiy'in adını vakfa verdiklerini dile getiren Han, "Pakistan'da hapishanelerde mahkumların rehabilitasyonu ve savunması için çalışmalar yapıyoruz. Bunun yanında Pakistan'ın bazı illerinde kolej ve okullarımız var. Bu okullar daha çok yetimler için sosyal hizmet veriyor. İnsani yardım alanında da hizmetlerimiz oluyor. Daha çok afet bölgelerinde, Afganistan ve Pakistan'da yardıma muhtaç insanlara yardım ediyoruz" dedi. Vakfın, Pakistan'ın yoksul bölgelerinde kütüphaneleri de bulunduğu bilgisini veren Han, buralarda öğrencilere bilgisayar eğitimleri verdiklerini anlattı. Ramazan aylarında iftar programları düzenlediklerini, kurban bayramlarında kurban eti dağıttıklarını dile getiren Han, şöyle devam etti: "Masum mahkumların serbest bırakılması için çalışmalarımız var. Hubeyb adında yine Keşmir'de yetimler için kurulmuş büyük bir kolejimiz var. Pakistan'da Mevlana Celaleddin Rumi adında bir okulumuz var. Bu okulda Afgan mülteci çocukları eğitim görüyor. Yine Çin'in Pakistan'da kalan bölgesinde okulumuz var. Sel bölgesinde de iki okulumuz var. İsmail Ağa adında 3 Kur'an ezberleme medresemiz var. Kızlar için de bir okulumuz var. Bu saydıklarım, eğitim amaçlı hizmet veren kurumlarımız." - "Okullarımızda 5 bin öğrenci okuyor" Han, vakıf bünyesinde insani yardım faaliyetleri yapan kurumları da bulunduğunu anlattı. Özellikle Keşmir'de depremden sonra bölgedeki halka yardım eli uzattıklarına dikkati çeken Han, "Selden sonra bütün Pakistan'a yardım etme imkanı bulduk. Okullarımızda 5 bin öğrenci okuyor. Bunların içinde 700 yetim öğrenci var. Selden sonra 500 ev yaptık. Yine sel bölgesinde çok sayıda cami ve okul inşa ettik" ifadesini kullandı. Yetimlere yönelik eğitim çalışmalarının ücretsiz olduğunu vurgulayan Han, vakıf bünyesinde 280 kişinin çalıştığını aktardı. Nedim Ahmet Han, vakfın ekonomik olarak desteklenmesinde Türk insanının çok büyük katkıları bulunduğunu bildirerek, "Bu hizmetler, Türk kardeşlerimizin ve Türk derneklerinin yüzde 90 yardımlarıyla oluyor. Vakfımızın en büyük finansörü, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfıdır" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler