Aydın Valisi Kerem Al, deniz balığı yavrusu üretimi yapan kuluçkahanelerde, ihracata yönelik olarak su ürünleri işleme ve paketleme tesislerinde incelemelerde bulundu.
Vali Kerem Al, Akköy Taşburun Balıkçı Barınağı'nda ve Güllük Körfezi'nde açık denizde balık üretimi yapan işletmelerde incelemelerde bulundu.İncelemeler sırasında Vali Kerem Al'a; Didim Kaymakamı Ersin Tenekecioğlu, Akyeniköy Belediye Başkanı Yusuf Deveci, Akbük Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Bülent Bulut, İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Salih Köksal, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Selahattin Varan, Aydın Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği Başkanı Doğan Neke, Muğla Kültür Balıkları Yetiştiricileri Derneği Başkanı İhsan Bozan, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, Didim İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İsmail Efe eşlik etti.
Vali Kerem Al, incelemeleri sırasında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Salih Köksal'dan yaşanan sorunlar, çözüm önerileri ve ilimizin potansiyeli hakkında yerinde bilgiler aldı. Vali Al ve beraberindeki heyet, ilk olarak Egemar Su Ürünleri A.Ş. tarafından işletilen yetiştiricilik ve yavru adaptasyon tesisinde incelemeler yaptı. Tesis sorumlusu ve ortağı Metin Neke, tesiste yapılan üretim faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
Kılıç Holding bünyesinde faaliyet gösteren yavru balık kuluçkahane ve adaptasyon tesislerinde incelemelerde bulunan Vali Kerem Al'a, 146 milyon adet yavru balık üretimi ve adaptasyonu yapılan tesisin, konusunda Avrupa'nın en büyüğü olduğu, ülkemizdeki balık çiftlikleri yanında Yunanistan ve Fas'a yavru balık ihracatının gerçekleştirildiği bilgisi verildi.
Daha sonra Taşburun'a geçen Vali Kerem Al, Taşburun Balıkçı Barınağı'ndaki incelemelerinde, Didim açıklarında kurulması planlanan balık çiftlikleri hakkında bilgi aldı. Vali Al'a balık çiftlikleri faaliyete geçtiğinde lojistik üs olarak kullanılacak Akköy Taşburun Balıkçı Barınağı'nda iyileştirmeler yapılmasının gerekliliği ifade edilirken, Didim açıklarında kurulacak balık çiftliklerinde 60 bin ton balık üretimi potansiyeli olduğu, üretilecek balık ile 700 milyon TL değerinde yıllık katma değer yaratılabileceği belirtildi.
Didim'de su ürünleri işleme ve paketleme tesislerindeki incelemelerinde Vali Kerem Al'a, Uğurlu Balık Üretim ve Tic. Ltd. Şti.'ne ait su ürünleri işleme ve paketleme tesisinden Avrupa Birliği üyesi ülkelere 12 milyon avro ihracat yapıldığı ifade edildi ve ihraç edilen paketlenmiş ürün örnekleri gösterildi.
VALİ AL GÜLLÜK KÖRFEZİ'NDE
Vali Kerem Al son olarak, Güllük Körfezi'nde açık denizde çipura ve levrek balığı üretimi yapan balık çiftliğinde incelemelerde bulundu. Vali Kerem Al, bilgisayar kontrollü yemleme sistemleri ile çevreye duyarlı üretim yapan işletmeyi yerinde görerek, üretim ve çevre koşulları ile Muğla ve İzmir'de yapılan balık üretimi hakkında bilgi aldı.
Ziyaretleri hakkında bilgiler veren Vali Al, "Ülkemizde su ürünleri yetiştiriciliği sektörü hızla gelişmekte olup, halen 150 bin ton olan üretimin Cumhuriyetimizin 100. yılında 500 bin tona yükseltilmesi hedeflenmektedir. Avrupa'da alabalık üretiminde ilk sırada yer alan ülkemiz, çipura ve levrek üretiminde Yunanistan'ın ardından ikinci sırada yer almaktadır" dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz