YURTHABER

Tokat
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Vali Balcı, çocukları makamında ağırladı

Tokat Valisi Ozan Balcı, “Köy Çocuklarına Sahip Çıkıyoruz” projesi kapsamında şehre davet edilen çocukları makamında ağırladı.Tokat Valilisi Ozan Balcı öncülüğünde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen “Eğitim Tokat” projesi kapsamında köy okullarında başarılı olan öğrencilere yönelik çalışmalara start verildi.

Vali Balcı, çocukları makamında ağırladı

Tokat Valisi Ozan Balcı, “Köy Çocuklarına Sahip Çıkıyoruz” projesi kapsamında şehre davet edilen çocukları makamında ağırladı.
Tokat Valilisi Ozan Balcı öncülüğünde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen “Eğitim Tokat” projesi kapsamında köy okullarında başarılı olan öğrencilere yönelik çalışmalara start verildi. “Köy Çocuklarına Sahip Çıkıyoruz” projesi kapsamında köylerde yaşayan üstün yetenekli-üstün zekalı, gelecek vaad eden ancak çeşitli sebeplerle bir takım fiziksel, sosyal, kültürel imkanlardan mahrum kalmış köy ilkokulu öğrencileri gün boyunca bir dizi etkinliğe katıldı. Öğrenciler ilk olarak Tokat Valiliği desteğiyle yapılan akrobasi gösterilerini izledi. Daha sonra tarihi, turistik ve kültürel yerlerin yanı sıra İl Halk Kütüphanesini ziyaret ettiler. Gün sonunda Vali Dr. Ozan Balcı öğrencileri makamında ağırladı. Öğrencilerle tek tek tanışarak sohbet eden Vali Balcı, çocuklara günde 1 saatlerini kitap okumak için ayırmalarını, ödevlerini de ihmal etmemeleri tavsiyesinde bulundu.
“Memleketin milletin kahraman evlatları olarak yetişmelerine kıymet veriyoruz”
Çocuklara kitap hediye eden Vali Balcı, Eğitim Tokat projesi ile öğrenciye dokunarak, yaşamlarına değer katma anlamında önemli bir proje olduğunun altını çizerek, “Buradaki amaç sadece çocukların akademik başarısı değil, onların zihinsel fiziksel anlamda gelişmelerini de önemsiyoruz. Eğitim Tokat’ın birçok parçası var, kitap okumadan etüt merkezlerinin kurulmasına, çölyak hastalarının tespit edilmesinden engelli çocukların problemlerinin halledilmesine, evde özel eğitim gören çocukların özel olarak ilgilenilmesinden okullardan müzik resim atölyelerinin kurulmasına, okullarda Z kütüphane yapılmasından köylerdeki zeki, çalışkan, ihtiyaç sahibi çocuklara dokunulmasına kadar. Bugün ki projemizde Tokat’ın bütün ilçelerinden özellikle köylerden çocuklarımızı öğretmenleri ile getirerek il merkezini tanıdılar. Kentin tarihi kültürel turistik yerlerini geziyorlar. Ayrıca valilikte misafirim oldular. Onları ağırladım, buradaki amacımız onları mutlu etmek yüreklerine dokunmak, başarılı kılmak. Çocuklar bizim geleceğimiz onları önemsiyoruz. Onların gelişmelerini ilerlemelerini her alanda, alınları dik göğüslerini gere gere memleketin milletin kahraman evlatları olarak yetişmelerine kıymet veriyoruz” diye konuştu.
İlk defa valilik makamına girerek heyecan yaşayan öğrencilerden Çevreli İlkokul öğrencisi 8 yaşındaki Süleyman Kezek, askeri kıyafeti ile dikkatleri çekti.
Ziyaret sonunda öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Vali Balcı, çocuklara kitap hediye etti.

Vali Balcı, çocukları makamında ağırladı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler