Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya’nın, inanç ve kültür turizmi bakımından bir merkez konumunda olduğunu belirtti.
Vali Aydın Nezih Doğan Turizm Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajda, Konya’nın, Hz. Mevlana'nın cihanı kuşatan öğretilerini hareket noktası kabul ederek dünyaya örnek teşkil eden bir hoşgörü, huzur ve barış şehri olduğunu belirterek, “Dokuz bin yılı aşkın tarihi derinliği, farklı ve önemli medeniyetlerin beşiği olması ve Selçuklu Devleti'ne başkentlik yapması sebebiyle sahip olduğu çok zengin arkeolojik-etnografik kültür mirası Konya'yı inanç ve kültür turizmi bakımından bir merkez konumuna taşımıştır. Her ikisi de türünün en nadide örnekleri olan ‘Mevlevi Sema Törenleri’ (2007) ve ‘Çatalhöyük Neolitik Kenti’ (2012) değerlerinin UNESCO tarafından ‘Dünya Miras Listesi’ne alınması son derece önemlidir. Yine UNESCO'nun aday listesinde bulunan ‘Konya Selçuklu Başkenti’, ‘Beyşehir Eşrefoğlu Cami’ ile yine şehrimizle ilgili olan ‘Selçuklu Kervansarayları Denizli-Doğubeyazıt Güzergahı’ değerlerinin de asıl listeye alınması yönünde gayretler devam ettirilmektedir. Geçen yıl başlayan Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren seferlerine bu yıl Eskişehir-Konya hattının da eklenmesi bazı ulusal ve uluslararası organizasyonların Konya'da yapılması sürecini hızlandırmış, İstanbul-Konya-Antalya hattının tamamlanmasıyla da sürecin çok daha verimli bir şekilde gelişeceği kanaati kesinlik kazanmıştır. Gerek Yüksek Hızlı Tren seferlerinin devreye girmesiyle, gerekse yapılan diğer nitelikli çalışmalarla şehrimizin artan ziyaretçi potansiyeline daha iyi hizmet sunabilmek için merkezi ve yerel yönetimlerce ihtiyaç duyulan çalışmalar hassasiyetle yürütülmektedir. Geçen yıl, Mevlana Kültür Vadisi Projesi ile ilgili sağlanan gelişmeler ve Bedesten Sokak Sağlıklaştırma çalışmalarının başlaması, Mengüç Caddesindeki dönüşümün tamamlanması, yeni kongre ve gösteri merkezlerinin yapımına başlanması hem içinde bulunduğumuz zamanı değerlendirmek, hem de 2023 Strateji Planına hazırlık yapmak bakımından son derece önemlidir. Yine, kısa bir sürede sayılarının artacağına inandığımız, kamu ve özel sektör işbirliğiyle son derece nitelikli yeni butik otel tarzında işletmelerin hizmete girmesi de Konya'ya gelen misafirler için cazip bir farklılık oluşturmaktadır.
Şüphesiz ki, insanların turizm vasıtasıyla farklı kültürleri tanıma, bilgi, görgü ve tecrübelerini artırma, meraklarını giderme ve hobilerini yaşama arzusuna en güzel şekilde cevap verebilmek son derece önemlidir. Bunu başarabilmek, hem aile bütçesine hem de ülke ekonomisine katkıda bulunabilmek bu konuda hizmet üreten bilim kuruluşlarının, sivil toplum teşekküllerinin, turizm sektörü temsilcilerinin ve halkımızın artırarak sürdürecekleri destekle mümkündür. Konya, sadece şehrimizin değil aynı zamanda ülkemizin en önemli kültür-sanat faaliyetlerinden olan ‘Şeb-i Arus Törenleri’ yanında, bu yıl ‘10. Konya Uluslararası Mistik Müzik Festivali’, ‘6. Uluslararası Dünya İnançları Fotoğraf Yarışması’, ‘Uluslararası Kısa Film Yarışması’, ‘54. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri’ gibi uluslararası pek çok faaliyet yanında kongreler, fuarlar ve ulusal organizasyonları da büyük bir başarıyla gerçekleştirmektedir. Turizm Haftası boyunca icra edilecek diğer programlarla birlikte ‘3. Uluslararası Rumi Çocuk Oyunları’ ve ‘6. Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali’ne de ev sahipliği yapacak olan Konya'nın, organizasyon kabiliyeti ve göstereceği misafirperverlikle şehrimize gelen konukları birer kültür elçimiz olarak uğurlayacağına inanıyorum” dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz