Ordu Valisi Orhan Düzgün, “Engellilerimizin toplum içindeki yaşantılarını kolaylaştırmak için hepimizin gayret göstermesi gerekiyor” dedi.
Ordu Valisi Orhan Düzgün, Özürlüler Destek Programı (ÖDES) projesi kapsamında 2012 yılında Ordu’da 3 projeye destek verildiğini söyledi. Vali Düzgün yaptığı açıklamada, “2012 yılında ilimizde 3 proje desteklendi. Bunlardan biri İl Özel İdaremiz tarafından yürütülen ‘Lütfen Özür Dilemeyin' projesi, diğeri Çamaş Kaymakamlığımız tarafından yürütülen ‘Anneleri Eğitiyoruz, Engelleri Kaldırıyoruz' projesi, bir diğeri de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz tarafından yürütülen ve bir engelliye sahip ailelerin eğitimini konu alan ‘Evde Bakım Hizmeti Sunan Bakıcılara Yönelik, Eğitim, Bilinçlendirme ve Yeniden Değerlendirme Projesi'dir" diye konuştu.
Ordu Valisi Orhan Düzgün, engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için herkesin gayret göstermesi gerektiğini söyleyerek, “Pek çok ailemizde, kendi ailemiz içerisinde olmasa bile yakın bir aile içerisinde herkesin bir engelli yakını var. Engellilerin toplum hayatına katılabilmesi, sosyal yaşamda yerini alabilmeleri, çalışabilecek durumda olanların bir meslek edinerek ekonomik hayata, aile hayatına katkı sağlaması çok önemli. Engellilerimizi evlerinden çıkartarak sokakta, caddede, alışverişlerde, parkta gezerken ya da bir işyerinde çalışırken görmek, hem onlara ve ailelerine bir özgüven sağlıyor, hem de engellilerimize bir moral, mutluluk ve sevinç kaynağı oluyor. Engellilerimizin toplum içindeki yaşantılarını kolaylaştırmak için hepimizin gayret göstermesi gerekiyor" şeklinde konuştu.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kurulmasından sonra engellilere yönelik hizmetlerde de ciddi artışlar olduğunu söyleyen Vali Düzgün, "Engelli durumda olan vatandaşlarımızın evde bakımını sağlamak amacıyla engelli yakınlarına bakmak durumunda olan ailelere devletimiz ciddi anlamda destek veriyor" diyerek, Ordu'da yaklaşık 6 bin'e yakın engelli yakınının bu destekten faydalandığını ifade etti.
"Gerek Milli Eğitime bağlı okullarımız, gerekse özel eğitim merkezlerinde, engelli vatandaşlarımızın okuma yazmadan başlayarak günlük hayattaki işlerini kolaylaştırıcı bazı yetenekleri kazanmaları içinde çalışmalar yürütülüyor" diyen Vali Orhan Düzgün, "Özel Eğitim Merkezlerinin kendilerine biçilen bu fonksiyonu hakkıyla yapabilmesi için son dönemlerde bu bakım merkezlerinin denetimine yönelik ciddi çalışmalar yapılıyor. Devletimiz, Özel Eğitim Merkezlerinin vermiş olduğu hizmetin karşılığın kendilerine ödüyor. Onun için Özel Eğitim Merkezlerimizin engelli vatandaşlarımıza hizmeti hakkıyla vermesi gerekiyor. Bu konuda bugüne kadar yapılan denetimler, bundan sonra da daha ciddi bir şekilde devam edecek" ifadelerini kullandı.
Öte yandan 2012 Özürlü Destek Programında kabul edilen ve Ordu Valiliği Koordinasyonunda yürütülecek olan İlküvez Belediyesi'nin 48 bin 095 TL bütçeli "İlküvez Halkı Bilinçleniyor, Özürlü Doğumlar Azalıyor", Çaybaşı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı'nın 97 bin 438 TL bütçeli "Özürlü Doğmak İstemiyorum", Kumru Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı'nın 46 bin 959 TL bütçeli "Hedef 2016 Rio", adlı 3 projenin protokolü imzalandı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz