YURTHABER

Kütahya
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Vali Toraman, akademisyenlerden destek istedi

Kütahya Valisi Ömer Toraman, Dumlupınar Üniversitesini (DPÜ) ziyaret edip Fen Edebiyat Fakültesi Tarih ve Biyoloji öğretim üyeleriyle bir araya geldi.Karşılamanın ardından Uysal’ın makamına geçen Vali Toraman, üniversitenin çalışmaları hakkında bilgiler aldı.Uysal’a çalışmalarında başarılar dileyen Vali Toraman, Kütahya’nın Gediz ilçesinde kendi çektiği fotoğraf ile Şehit Sancaktar Mehmetçik Anıtı’nın maketini hediye etti.Vali Toraman, DPÜ’deki ziyaretine Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü ile devam etti.

Kütahya Valisi Ömer Toraman, Dumlupınar Üniversitesini (DPÜ) ziyaret edip Fen Edebiyat Fakültesi Tarih ve Biyoloji öğretim üyeleriyle bir araya geldi.
Karşılamanın ardından Uysal’ın makamına geçen Vali Toraman, üniversitenin çalışmaları hakkında bilgiler aldı.
Uysal’a çalışmalarında başarılar dileyen Vali Toraman, Kütahya’nın Gediz ilçesinde kendi çektiği fotoğraf ile Şehit Sancaktar Mehmetçik Anıtı’nın maketini hediye etti.
Vali Toraman, DPÜ’deki ziyaretine Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü ile devam etti. Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rahmi Kasımoğulları, fakülte yöneticileri ve öğretim üyeleriyle bir araya gelen Vali Toraman, çalışmalar hakkında bilgiler alıp istişarelerde bulundu.

"Zenginliğimizi muhafaza etmeliyiz"

Kütahya’nın zengin biyolojik çeşitliliğe sahip olduğunu belirten Vali Toraman, üniversite iş birliğinde Tabiat Tarihi Müzesi kurulması için çalışma yapılabileceğini söyledi. Vali Toraman, “Kütahya, Ege ve İç Anadolu arasında bir geçiş bölgesi. Kütahya’nın güzel bir coğrafyası var, biyolojik çeşitliliği çok yüksek. Bu zenginliği muhafaza etmeliyiz” dedi.
Tabiat sevgisinde çocukluğunun geçtiği coğrafyanın etkili olduğunu ifade eden Vali Toraman, ilerleyen dönemde kelebek gözlemciliğine ilgi duyduğunu ve bugüne dek pek çok kelebek türünü kayda aldığını söyledi.
Amatör gözlemcilerin akademisyenler tarafından desteklenmesi gerektiğini dile getiren Vali Toraman, “Türkiye’nin biyolojik çeşitliliğinin daha fazla tanıtılması, duyulması ve bilinçli bir tabiat sevgisinin gelişmesinde katkıları olduğunu düşünüyorum” dedi.
Entomoloji Laboratuvarı ile Zooloji Koleksiyonu’nu da inceleyen Vali Toraman, koleksiyon hakkında bilgiler aldı.
Kütahya’nın tarihi değerlerinin tanıtılması noktasında akademisyenlerden destek isteyen Vali Toraman, “Biz hep sanayi - üniversite iş birliğini dile getiriyoruz, fakat sanayi yerine farklı kelimeler de koyup iş birliği yapalım, çalışmaları çeşitlendirelim” dedi.

Vali Toraman, akademisyenlerden destek istedi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler