YURTHABER

Van
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Van Büyükşehir Belediyesi selin yaralarını sarıyor

Van Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde aşırı yağışlardan kaynaklı yaşanan sel ve taşkınları sonrası hasar gören tarım arazilerinde çalışma başlattı.Erciş, İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçelerinde yaşanan aşırı yağışlar sonrası tarım arazileri, sulama kanalları ve göletlerde hasarların oluşması üzerine harekete geçen Van Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, hasar gören tarım arazileri ile gölet ve sulama kanallarında çalışma başlattı.

Van Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde aşırı yağışlardan kaynaklı yaşanan sel ve taşkınları sonrası hasar gören tarım arazilerinde çalışma başlattı.
Erciş, İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçelerinde yaşanan aşırı yağışlar sonrası tarım arazileri, sulama kanalları ve göletlerde hasarların oluşması üzerine harekete geçen Van Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, hasar gören tarım arazileri ile gölet ve sulama kanallarında çalışma başlattı. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in talimatıyla harekete geçen ekpler, Erciş ilçesi Kırkpınar Mahallesi ile İpekyolu ilçesi Çitli Mahallesinde aşırı yağışlar sonrası taşan göletlerde onarım çalışması yürüten ekipler, mahallede çiftçilerin mağduriyet yaşamaması adına adeta seferber oldu.
Aşırı yağışlarla birlikte oluşan su taşkınının tarım arazileri ile göletlere hasar vermesi ile durumu Büyükşehir Belediyesine ilettiklerini ifade eden Mahalle sakini, Musa Gülçiçek, ekiplere yürüttükleri çalışmadan ötürü teşekkür etti. Sel sularından dolayı tamamen kullanılmaz hale gelen göletin onarılmaması durumunda büyük bir mağduriyet yaşayacaklarını belirten Gülçiçek, ‘‘Mahallede hem hayvan içme suyu hem de arazi sulamada kullandığımız gölet tamamen hasar gördü. Belediyeye durumu bildirdik. Sağolsunlar bizleri mağdur etmeden göletin etrafını yeniden çevirip suyunu akışını sağladılar. En azından daha büyük mağduriyet yaşamayacağız. Van Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Mehmet Emin Bilmez’e ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum’’dedi.

Van Büyükşehir Belediyesi selin yaralarını sarıyor

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler