YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Van-Hakkari Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ünal: -"Sağlık Bakanlığı ile YYÜ arasındaki protokol en azından3 ay daha uzatılmalı, böylelikle üniversite hastanesininkendini toparlamasına imkan verilmelidir"

Van-Hakkari Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Özkan Ünal, Sağlık Bakanlığı ile Yücüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) arasındaki protokolün en az 3

Van-Hakkari Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Özkan Ünal, Sağlık Bakanlığı ile Yücüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) arasındaki protokolün en az 3 ay daha uzatılması, böylelikle üniversite hastanesinin kendini toparlamasına imkan verilmesi gerektiğini söyledi.

Yönetim kurulu üyeleriyle basın toplantısı düzenleyen Prof. Dr. ünal, depremden sonra Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi dışındaki tüm hastanelerin pasif pozisyona geçtiğini söyledi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin şehirdeki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ise hasar gördüğü için kapandığını ve Sağlık Bakanlığı ile YYÜ arasında yapılan bir protokolle öğretim elemanlarının da Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hizmet vermeye başladığını hatırlatan Ünal, hastanede günlük ortalama 5 ile 7 bin hastaya poliklinik hizmeti verildiğini kaydetti.

Depremden sonda 4 hastanenin Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hizmet vermeye başladığını ifade eden Ünal, şöyle konuştu:

"Dört hastanenin tüm personel ve hekimleri aynı hastanede hizmet üretmektedirler. Bu hafta içinde açılacak olan YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nin ise toparlanması için zamana ihtiyacı vardır. Sağlık Bakanlığı ile YYÜ arasındaki protokol en azından 3 ay daha uzatılmalı, böylelikle üniversite hastanesinin kendini toparlamasına imkan verilmelidir. Deprem sonrası Sağlık Bakanlığı 6 ay süreyle merkezden döner sermaye desteği vermiştir. Bunun bir süre daha uzatılması gerekiyor. Bu yapıldığı takdirde yeşil kartlıların üniversite hastanesine doğrudan gidebilmelerinin de önü açılacaktır. Halen diyaliz, onkoloji gibi branşlarda bölge hastanesi tek merkez olup bu gibi alanlarda üniversite hastanesi henüz hizmete hazır değildir. Merkezden döner sermaye desteği de hem Sağlık Bakanlığı çalışanlarına hem de üniversite çalışanlarına 3 ay daha devam etmelidir."

Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan mecburi hizmet süreleri ile ilgili deprem bölgesi Van'ın iyileştirilmesi gerektiğini ifade eden Ünal, deprem sonrası mecburi hizmet süresinin en azından 450 güne çekilmesini istedi. Ünal, "Eğer mecburiyet süresi düşülürse hekimler daha gönüllü olarak gelir. Bu süre 450 güne çekildiği zaman buranın doktor sayısı artar. Bu şartlarda deprem bölgesine kimse gönüllü gelmek istemeyecektir. Bakanlığın Van için bu konuda inisiyatif almalıdır" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler