Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Van Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürlüğü “Mesleki ve Teknik Eğitimde Okul-Sanayi İşbirliği, Strateji Belirleme ve Durum Analiz Toplantısı” düzenleyecek.
YYÜ Van MYO’da önümüzdeki pazartesi günü düzenlenecek toplantıda mesleki-teknik eğitimde orta ve yükseköğretim kurumlarının işbirliğinin yanı sıra sanayici isteklerine uygun program bütünlüğünün sağlanması, hayat boyu öğrenmeyi destekleyen örgün ve yaygın eğitim yapılarının gelişimi gibi konular ele alınacak. Yapılacak toplantıyla ilgili açıklama yapan YYÜ Van MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Menderes Koyuncu, ülkede genç nüfusun işsizlik oranının yüzde 20 civarında olmasının gelecekte ciddi bir toplumsal tehdit oluşturabileceğine dikkat çekerek, “Benzer şekilde sanayi, tarım ve hizmet sektörlerinin, nitelikli eleman gereksiniminin karşılanamaması, büyüme potansiyelini doğrudan sekteye uğratabilecek bir risktir. Bu riske müdahale nitelikli insan gücüdür, bu gücü sağlayan ise mesleki ve teknik eğitimdir” dedi.
VAN MYO SANAYİCİLERLE ETKİN TEMAS HALİNDE
Politika yapıcıların ve ilgili kuruluşların, sanayicilerin gereksinimlerini dinlemesi, anlaması ve analiz etmesi gerektiğini kaydeden Yrd. Doç. Dr. Koyuncu, bu çerçevede mesleki ve teknik eğitim kalitesini artırma amacıyla, YYÜ Van MYO’nun bölgedeki tüm ilgili sanayicilerle etkin bir şekilde temas halinde olmayı prensip haline getirdiğini söyledi. Van MYO’nun mesleki ve teknik eğitimde kalite, strateji oluşturmayı hedeflediğini belirten Koyuncu, “Bu hedefle öğrencilerin iş gücü piyasasının gereksinim duyduğu beceri yeterliliklerini kazandırmaya yönelik eğitim almaları amaçlanmıştır. Bu amaçla Yüksekokulumuz, 1986 yılında Dünya Bankasından destek almış, bazı bölümleri makine teçhizatla donatmıştır ve akabinde de İnsan Kaynaklarının Mesleki Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi Projesi (İKMEP) 2006 projesinde pilot okul seçilmiş, 2 bölümle bu projede aktif halde bulunmuştur. Bu toplantının temel amacı Koç Üniversitesi’nin mesleki eğitimde slogan haline getirdiği, ‘Meslek Lisesi, Memleket Meselesi’ cümlesinden hareketle, Mesleki-Teknik Eğitimde Orta ve Yükseköğretim Kurumları arasında sanayici isteklerine uygun program bütünlüğünün, devamlılığının sağlanması ve hayat boyu öğrenmeyi destekleyen örgün, yaygın eğitim yapılarının gelişimine ve politika üretilmesinde katkı sağlayacak önerilerde bulunmaktır” şeklinde konuştu.
Toplantının Koç Holding tarafından yapılan çalışmada olduğu gibi dört temel strateji üzerinde olacağını ifade eden Koyuncu, “Bunlar; 1, orta öğretimi bitiren tüm öğrencilerin temel becerilere sahip olması. 2, mesleki ve teknik eğitimin niteliğinin geliştirilmesi. 3, mesleki ve teknik eğitim sistemine yönelik destek mekanizmalarının kurulması ve güçlendirilmesi. 4, mesleki ve teknik eğitimin toplumsal statüsünün iyileştirilmesidir” şeklinde sözlerini tamamladı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz