YURTHABER

Van
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Van’da Ermeni Ayini Hazırlıkları

Van Vali Yardımcısı Atay Uslu, Akdamar Adası’ndaki tarihi kilisede bu yıl üçüncüsü yapılacak olan Ermeni...

Van’da Ermeni Ayini Hazırlıkları

Van Vali Yardımcısı Atay Uslu, Akdamar Adası’ndaki tarihi kilisede bu yıl üçüncüsü yapılacak olan Ermeni ayininin 9 Eylül pazar günü yapılacağını söyledi.

Ermeni ayini öncesi, ilgili kurum amirleri Vali Yardımcısı Atay Uslu başkanlığında bir araya geldiler. Burada kısa bir konuşma yapan Uslu, 9 Eylül günü saat 11.00’de başlayacak olan ayinin saat 14.00’te biteceğini belirtti. Gevaş Kaymakamlığı’nın konuyu organize edeceğini ve bugünkü toplantıda da organize ile ilgili teferruatları konuşarak hazırlıklara başlayacaklarını ifade eden Atay Uslu, bir de Türkiye’ye davette bulundu. Uslu, “Akdamar ayini önemli bir çalışma. Geçmiş yıllarda yoğun katılımlar oldu. İlk yıl on binin üzerinde bir katılım olmuştu. Bu yıl da yoğun bir katılım bekliyoruz. Buradan Türkiye’ye bir davette de bulunuyoruz. Yardım yaptığınız Van’a şimdi görmeye gelin. Bugün Van’ın yardımlarınızla, devletin hizmetleriyle nasıl ayağa kalktığını görün. Hem bu hizmetleri görün hem de Van’ın güzelliklerini tanıyın. Tüm Türkiye’yi Van’a, Akdamar’a ve Gevaş’a davet ediyoruz” dedi.

“URARTU’DAN SELÇUKLUYA MAVİ YOLCULUK”

Turizm faaliyetlerinin de yoğun bir şekilde devam ettiğini sözlerine ekleyen Atay Uslu, “Bayramın 2. ve 3. günü deniz otobüslerimizle turizm faaliyetlerimize devam ediyoruz. Ayrıca bayramdan sonra her hafta Bitlis’in Ahlat ilçesine deniz otobüsü seferlerimiz olacak. Vanlı hemşehrilerimizi, Van’a gelen turistleri bundan sonra her hafta sonu deniz otobüsleriyle Ahlat’a götüreceğiz. Biz bu çalışmaya ‘Urartu’dan Selçukluya mavi yolculuk’ adını veriyoruz. Herkesi bu yolculuğa katılmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler