YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Van'da Hayvanlara Ilk Müdahale Ambulansla Yapılacak

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Veteriner Fakültesi, hayvanları bulundukları yerlerde tedavilerinin yapılabilmesi için 200 bin...

Van'da Hayvanlara Ilk Müdahale Ambulansla Yapılacak

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Veteriner Fakültesi, hayvanları bulundukları yerlerde tedavilerinin yapılabilmesi için 200 bin liraya aldıkları hayvan ambulansı hizmete başladı. 7 kişilik ekiple 24 saat Van ve ilçelerinden 225 11 11 nolu numarayla ulaşılan hayvan ambulansı çok cüzi fiyatlarla çiftçilere hizmet verecek. Van ve ilçelerinde yaralanan hayvanlara en kısa sürede ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, "Yapmış olduğumuz bu uygulama üniversiteler acısından bir ilk durumundadır." dedi.

Van YYÜ Veteriner Fakültesi tarafından satın alınan ambulans ve büyükbaş hayvanlar için taşıma römorku hizmete girdi. Her türlü ilk müdahalenin yapılabileceği tam donanımlı ambulans, ilk görevini de Van’a bağlı Bakraçlı köyüne yaptı. Köylülerin ihbarını değerlendirerek köye giden hayvan ambulansı, burada 3 büyük baş hayvana sunni tohumlama yapıp, yaraları yüzünden yürüyemez durumda olan bir ineğe de müdahale etti. Yapılan bu ilk müdahaleye Veterinerlik Fakültesi öğrencileri de katıldı. 7 kişilik ekiple 24 saat Van ve ilçelerinden 225 11 11 nolu numarayla ulaşılan hayvan ambulansının, çok cüzi fiyatlarla çiftçilere hizmet vereceği belirtildi.

Van ve ilçelerinde yaralanan hayvanlara en kısa sürede ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, "Yapmış olduğumuz bu uygulama üniversiteler acısından bir ilk durumunda. Bu ambulansın birçok hayvana şifa vereceğine eminim. Çünkü bölgemizde hayvancılığın yaygın olması nedeniyle birçok hayvan hastalanıp sakatlanıyor. Yine sokakta yaşayan birçok hayvan çeşitli sebeplerden yaralanıyor. Biz bunları göz önünde bulundurarak üniversitemize bir hayvan ambulansı aldık. Artık Van ve ilçelerimizde yaralanan bir hayvanı anında oradan alarak üniversitemizdeki hayvan hastanesine taşıyabileceğiz. Umarım bu hizmetle hayvanları hem de hayvan severleri mutlu ederiz." dedi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Soygüder da “Bizim ambulansımız tam donanımlıdır. İçerisinde bir hayvana cerrahi operasyon yapılacak şekilde donatıldı. Her türlü cihaz mevcuttur. Bir küçükbaş hayvanı gerek duyulursa ambulansta ameliyat etme şansımız var. Büyükbaş hayvanlar ise ambulansın arkasına taşıma römorku kullanabiliyoruz. Bu hizmet bölge için çok faydalı olacaktır.” şeklinde konuştu.

Hayvanları tedavi edilen Çiftçi Çetin Tam ise “Eskiden hastalanan hayvanları kesiyorduk. Ama şimdi Veteriner Fakültesi yanımızda. Hayvanlarımızda her hangi bir sorun olduğunda onları çağırıyoruz ve arkadaşlar hemen geliyorlar. Ama eskiden böyle değildi. Hayvan hastalandığında ya kesiyorduk ya da ölmesini bekliyorduk. Ama sağ olsun üniversitemiz bize büyük bir imkân sundu. Bu nedenle kendilerine teşekkür ederiz.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler