YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Vefatının 30. Yılında Necip Fazıl'ı Anma Etkinlikleri

Vefatının 30. Yılında Necip Fazıl'ı Anma Etkinlikleri kapsamında Konya'da 20-26 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinlikler öncesinde bir ay sürecek "30 kitap

Vefatının 30. Yılında Necip Fazıl'ı Anma Etkinlikleri kapsamında Konya'da 20-26 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinlikler öncesinde bir ay sürecek "30 kitap 30 konuşmacı" konferansları başlatıldı.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Konya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, üniversiteler, meslek odaları ve borsaların işbirliğiyle, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Anadolu Ajansı, TRT ve TİKA'nın katkılarıyla, büyük şair, piyes yazarı ve fikir adamı Necip Fazıl Kısakürek'in yaşamı, sanatı ve davasının hafızalarda yeniden canlanması adına etkinlikler düzenlenecek.

Etkinlikler kapsamında Meram Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından organize edilen "30 kitap 30 konuşmacı" konferanslarının ilki, Karatay Belediyesi Aziziye Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, burada yaptığı konuşmada, birçok kurumun etkinliğe destek verdiğini söyledi.

Bu programın gelecek yıllarda da önemli şahsiyetleri anma noktasında önemli bir yol haritası olacağını belirten Erdem, "Üstad çok renkli bir hayat yaşadı, her şeyi gördü. 30 yaşından sonra bütün birikimini, yeni yetişecek nesillerin onurlu, milli değerlere ve ahlaka sahip, geleceğe ümitle bakacağımız bir ülkenin yurttaşları olmaları idealine yönlendirdi" diye konuştu.

Kendisinin ihtilal yıllarında eğitim aldığını ve birçok etkinliğe katılamadığını dile getiren Erdem, Konyalı öğrencilerin bu programa katıldığı için şanslı olduğuna işaret etti.

-"Her tarafta anılıyor ve örnek alınıyor"

Kısakürek'in 1950-1960 yılları arasında gençliği yönlendirebilmek adına zamanın Başbakanına defalarca gittiğini anlatan Erdem, "Milli Eğitim Bakanı ile olan diyaloglarını, uğraşılarını görseniz hayret edersiniz. İşte onun o günkü uğraşıları her tarafta anılıyor ve örnek alınıyor. İnşallah bu tür programlarla, Üstadın o uğraşılarının değerini verecek; utanan, arlı ve geleceğe güvenle bakan nesiller yetişecektir. Programa emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Eski Tarım Bakanı Sami Güçlü ise bir faaliyetin, gelişmenin ve güzelliğin arkasında mutlaka bir emeğin olduğunu aktardı.

Kendisinin, bu etkinliğin düşünce kısmında yer aldığını vurgulayan Güçlü, Necip Fazıl'ı sadece birkaç şiiriyle tanıyan ve kitaplarda ismine rastlayanlara anlatmak için böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Güçlü, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de meydana gelen gelişmelerin mimarları, o gün Necip Fazıl'ın önünde onu dinleyen, onun işaretlerinden etkilenen insanlar olarak varlıklarını ortaya koydu. Necip Fazıl Kısakürek, bu ülkede meydana gelen büyük değişimi başarmış, öncü insandır. Bugün toplumun değerleriyle ortak paydası olan sanatkarlar, siyasetçiler, bilim adamları, düşünürler, kim varsa hepsi Necip Fazıl'dan beslenmiştir."

Güçlü, Türkiye'de bir kültürel hareketin numunesi olarak Konya'da başlayan bu hareketin, başka şehirlerde ve başka düşünce adamları anlatılarak devam ettirileceğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Türkiye Yazarlar Birliği Kurucu Onursal Başkanı D. Mehmet Doğan, Necip Fazıl Kısakürek'in "Hitabeler" isimli kitabını anlatan sunum yaptı.

Konferansa, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

"30 Kitap 30 Konuşmacı" konferansları 26 Mayıs'a kadar devam edecek.

Muhabir: İbrahim Yozoğlu / Ayşe Şensoy

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler