YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Vinç imalatçıları yerli üretime destek istiyor

Türkiye Elektrikli Vinç İmalatçıları Birliği Derneği (TEVİD), sektörlerindeki yerli üretimin desteklenmesini istedi. Dernek başkanı Ahmet...

Vinç imalatçıları yerli üretime destek istiyor

Türkiye Elektrikli Vinç İmalatçıları Birliği Derneği (TEVİD), sektörlerindeki yerli üretimin desteklenmesini istedi. Dernek başkanı Ahmet Tekin Çelikbilek, vinç alımında yerlilere KDV istisnası dışında alıcıların primle desteklenmesi talebini dile getirdi.

TEVİD, vinç sektörünün önde gelen firmalarını bir araya getirdi. Ekonomi Bakanlığı Ürün Denetim ve Güvenliği Genel Müdürü Mehmet Cömert ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Sorumlusu Abdullah İlgen’in katıldığı çalıştayda Kardemir, Ford, Ereğli Demir Çelik gibi sanayinin ilk 500 kurumundan 250 temsilci yer aldı. Sanayinin yerli vinç kullanımına davet edildiği çalıştayda, yerli vinç alımında KDV istisnası dışında alıcıların primle desteklenmesi istendi.

Ahmet Tekin Çelikbilek, dernek olarak sektörde kurallara uygun imalat yapmayan firmaların denetlenip uyarılmasına ya da ticaretten mennine imkân tanıyacak yasal yetkileri önemli gördüklerini aktardı. Derneklerine imalat denetim hakkının verilmesinin sektörün standartlarını artırması adına olumlu bir adım olacağını anlatan Çelikbilek, "Kalifiye olmayan ithal ürünlerin piyasaya fazlasıyla girmesinin ve haksız rekabet şartlarının altında güç birliğinden, örgütlenmeden uzak; denetimsiz imalat, bilinçsiz imalatçı ve bilinçsiz alıcılar yattığı kanaatindeyiz. Bu amaçla yerli vinç imalatçılarının sesi olmak üzere bir araya geldik." dedi.

Türkiye’de yabancı marka bağımlılığından ötürü geçen sene yaklaşık 60 milyon dolar civarında ithalat yapıldığını dile getiren Çelikbilek, şöyle devam etti:

"Sektöre bakıldığında 2010’da 47 milyon 573 bin dolar değerinde ürün ihraç edilirken 164 milyon dolar değerinde ürün ithal edildi. 2011’de ise 98 milyon 700 bin dolar ihracata karşılık 204 milyon dolar ithalat yapıldı. Yine geride bıraktığımız 2 ayda yaklaşık 8 milyon dolarlık vinç dışarıdan alındı. Bu siparişler bize gelseydi sektör adına 2012 daha iyi başlayacaktı. 2012 kolay bir sene değil. Yine de 2011’den daha iyi olacağını umuyorum. Vinç sektörü olarak 25 ülkeye ihracat yapıyoruz. Türkiye’nin vinç ithalatı yerine yerli vinç kullanımıyla dış ticaret açığının kapatılmasında önemli bir katkısı olacağı kanaatindeyiz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler