YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Vural: Değişiklikler eğitimi yap-boz haline getirdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti Grubu tarafından meclise gönderilen “4+4+4...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti Grubu tarafından meclise gönderilen “4+4+4 eğitim sistemini” eleştirdi. Değişikliklerin eğitimi “yap-boz tahtası” haline getirdiğini ifade eden Oktay Vural, getirilen değişiklik için “Çocuklar hepimizin geleceği. Böylesine önemli bir konuda birisi oturacak masa başına. Bu sisteme, hangi sonuçlarla, hangi pedagojik ihtiyaçlarla, hangi deneyimle bu sonucu vardı. Verileri getirin.” dedi.
Sistemin teknik direktörler Fatih Terim ve Mustafa Denizli’nin uyguladığı 4+2+4+1 takım sistemini hatırlattığını ifade eden Vural, şu benzetmede bulundu: “Efendim nasıl oynatacaksınız takımı. 5 tane grup başkan vekili 4+4+4 olsun efendim. Öbürü: ‘Ya olur mu acaba, 5+3+2+1 mı oynasak acaba? Böyle saçma bir devlet yönetimi olur mu Allah aşkına!”
Oktay Vural, İTÜ Birliği Vakfı tarafından düzenlenen “Muhalefet Penceresi’nden Türkiye” konulu panele katıldı. Vural, panelde Türkiye’nin Milli Eğitimi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Oktay Vural, eğitimdeki 4+4+4 değişikliğinde eğitim kurumlarının hiç birinin görüşlerinin ve fikirleri alınmadığını söyledi. Çocuklarımızın geleceği üzerinden oyun oynandığını anlatan Vural şöyle konuştu: “Yazık günahtır. O bakımdan böyle bir konuda, Türkiye’nin bu kadar birikimini değerlendirmeden masa başında futbol takımlarındaki planlar gibi bir takım projeler üretmek doğru değildir. Beni asıl endişelendiren de budur.Yaşların pedagojik ihtiyaçlarından ve insan gücü planlanmasından mesleki ve Türkiye’nin ihtiyaçlarına göre bir plan dahilinde olur ancak buda verilerle elde edilir.Oyun oynanmaz. 12 yıl sonra ne olacak. Mesela sınavsız üniversite gibi bir projeniz var mı? Bu kadar eğitimden sonra insanları hala sınava sokuyorsanız bu projenin o zaman anlamı kalmıyor.”

“DEMOGRAFİK AÇIDAN FIRSATIMIZ VAR AMA DEĞERLENDİREMİYORUZ”

Oktay Vural, Türkiye’nin demografik açıdan önünde bir fırsatının olduğunu belirterek bu fırsatın iyi değerlendirilemediğini vurguladı. Türkiye’nin AB’ye bağımlılık oranının gittikçe düştüğünü ifade eden Vural, AB’ye bağımlılık oranımızın gittikçe düştüğünü, AB’nin Türkiye bağımlığının ise arttığını kaydetti. Türkiye’nin çalışabilir nüfusunun da yıllara göre daha da yükseldiğinin altını çizen Vural, “Katma değer oluşturacak sektörlerde istihdam edecek politikalar oluşturursak Türkiye olarak biz atılım sağlamış oluruz. Türkiye’nin geleceği buna bağlı. Türkiye’nin çok önemli gelecek imkânı vardır.”diye konuştu.
İşgücümüz eğitiminin bugün 8 yıl civarında olduğunu dile getiren Vural, böyle bir demografik fırsatı değerlendirmek için eğitimi orta ve uzun vadeli olarak belirlememiz gerektiğini vurguladı. Çocukların her yıl girdiği SBS sınavının değiştiğini ifade eden Vural, hükümetin uygulamaya koyduğu lise süresinin “üç yıl, dört yıl, tek sınav, çift sınav” şeklinde değişikliklerin eğitimi yapboz tahtası haline getirildiği iddia etti.

“KURUMALARIN ÖNEMLİ KISMI YÜK BİZE, O ZAMAN KALDIRALIM!”

Oktay Vural, son dönemde hükümet tarafından meclisten geçirilen MİT yasası ile ilgili eleştirilerde de bulundu. Recep Özel’in hazırladığı kanun teklifi ile MİT ve İstihbarat yasasında yapılan değişiklikle ilgili Milli Savunma Bakanı, Emniyet ve İç İşleri Bakanı’nın görüşlerinin alınmadığına dikkat çekti. Bu kişilerin görüşlerinin hiç önem verilmediğini vurgulayan Vural, “O zaman bu kurumlara niye ihtiyaç var. Yük bize. Kapatalım gitsin o zaman.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler