Bu sürüm, geliştiriciler için hazırlanan bir sürüm olduğundan henüz piyasaya çıkacak versiyondan oldukça uzak. Bu sebeple yeterince stabil değil ve bazı problemleri mevcut.
Oldukça büyük bir değişimin sonucu olarak ortaya çıkan Windows 8, henüz tüm bilgilerimizi emanet edebileceğimiz seviyede değil. Bu sebeple hergün kullandığımız bilgisayarımıza format atıp Windows 8 kullanmaya başlamak çok mantıklı değil. Üstelik format süreci ve olabilecek bilgi kayıpları da cabası. Ancak tüm bunların dışında Windows 8′i kurmanın ve kullanmanın daha güvenli bir yolu mevcut: Sanal bir makine oluşturmak.
Oluşturacağımız sanal bir makine ile bilgisayarımızın içinde ikinci bir sanal bilgisayar yaratmış oluyoruz. Dolayısıyla asıl kullandığımız sistemin dışında istediğimiz zaman devreye alabileceğimiz bir işletim sistemimiz daha oluyor. Şimdi sizlere kullanmakta olduğunuz bilgisayarda nasıl bir sanal makine oluşturacağınızı ve Windows 8 yükleyeceğinizi adım adım anlatacağız. Bu yöntem sayesinde hem bilgisayarınızı normal şekilde kullanmaya devam edebilecek hem de Windows 8′i deneyebileceksiniz.
İlk olarak bir sanallaştırma yazılımına ihtiyacımız var. Bu konuda Oracle’ın çözümleri oldukça başarılı. Bizim tavsiyemiz ücretsiz olarak sunulan VM Virtual Box yazılımını kullanmanız. Bu yazıyı hazırlarken biz de bu programı tercih ettik. Belirttiğimiz gibi ücretsiz olan VM Virtual Box, 88MB boyutunda. Programı bu link üzerinden indirebilirsiniz.
[
](http://www.scroll.com.tr/50417/windows-8-nasil-yuklenir-sanal-makine/2/)