YURTHABER

Muğla
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yaban Hayvanları Fotokapana Yakalandı

Ergün TOS/ FETHİYE, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliğinde yürütülen ve Rufford Doğa Koruma Vakfı tarafından desteklenen,

Yaban Hayvanları Fotokapana Yakalandı

Ergün TOS/ FETHİYE, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliğinde yürütülen ve Rufford Doğa Koruma Vakfı tarafından desteklenen, 'Sığla Ormanlarının Korunması' projesi kapsamında, Muğla geneli ve Fethiye'deki sığla ormanlarına yaban hayatını görüntülemek için fotokapanlar kuruldu. Fotokapanlar sayesinde bu ormanlarda yaşadığı bilinen su samuru, karakulak, porsuk, kaya sansarı, yaban domuzu, su yılanları ve tatlı su kaplumbağaları gibi hayvanlar doğal ortamlarında ilk kez görüntülendi.
'SIĞLA ORMANLARI YOK OLUŞUN EŞİĞİNDE'
Proje sorumlularından orman ekoloğu Dr. Okan Ürker, sığla ormanlarının Güneybatı Anadolu Bölgesi'nde yaklaşık 2 bin 500 hektarlık bir alana sıkışıp kaldığını, bu haliyle yok oluşun eşiğinde olduğunu söyledi. Ülke genelindeki yaklaşık 20 milyon hektarlık orman varlığı dikkate alındığında, 2 bin 500 hektarlık bir orman parçasının okyanustaki su damlası bile olamayacağını aktaran Dr. Ürker, "Tüm yıl boyunca devam edecek projede, sığla ormanlarının mevcut varlığı, iklim değişikliği ilişkisinin araştırılması, yaban hayatı özellikleri, ormanın aroma terapi ormanı olarak kullanılabilmesinin araştırılması ve ağaçlandırma yapılabilecek koridor alanların belirlenmesi gibi çalışmalar gerçekleştirilecek" dedi.
Proje ekibinin farklı kurum ve kuruluşların işbirliğinde 2010 yılından bu yana parçalanmış sığla ormanlarının yeniden bütüncül bir hale ulaştırılabilmesini sağlamak amacıyla Köyceğiz ve Fethiye başta olmak üzere yaklaşık 10 bin sığla fidanının toprakla buluşturulduğunu kaydeden Dr. Ürken, bu rakamın henüz bir başlangıç olduğuna anlattı. Dr. Ürker, doğa korumada öncü olan kurum, kuruluş ve vatandaşların desteğiyle daha güçlü ağaçlandırma ve ormanlaştırma çalışmalarına ihtiyaç duyduklarını vurguladı.

Yaban Hayvanları Fotokapana Yakalandı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler