Türk Dil Kurumunun Türkçe sözcüklerin doğru yazılışlarına yönelik olarak yaptığı güncel açıklamalar nedeniyle yakantop gibi birleşik kelimelerin nasıl yazılması gerektiği merak konusu olmuştur. Dolayısıyla yakantop sözcüğünün eski ve yeni kullanımına değinilerek bu ifadenin Türkçe yazım kurallarına uygun olarak yazılması kolaylaştırılmalıdır. Çocuklar arasında yaygın olarak bilinen bir takım oyununu temsil eden yakantop kelimesi, yakan ve top sözcüklerinin birleşmesi sonucunda ortaya çıkmıştır.
Birleşik yapıda olan Türkçe sözcüklerin ayrı mı bitişik mi yazıldığı konusunda karışıklık yaşanması olağandır. Çünkü birleşik sözcüklerin minimum 2 ayrı sözcüğün bir araya getirilmesi sonucunda oluştuğu bilinir. Buna ek olarak bir birleşik sözcüğün doğru yazılışı zaman içerisinde güncellenebilir. Bu bağlamda yakantop TDK tarafından doğru yazılışı değişmiştir.
Halk arasında yakartop veya yakantop olarak bilinen sözcük birleşik yapıda olup ayrı şekilde yazılması gerektiği sanılan ifadelerdendir. Çünkü bu sözcüğün yakın zamana kadar TDK tarafından ayrı olarak yazılması gereken bir ifade olarak ele alındığı bilinir. Ancak yapılan bazı değişikliklere göre yakantop doğru yazılışı güncellenmiştir. Bu nedenle "Yakantop ayrı mı yazılır?" sorusunun cevabı da yakın zamanda "hayır" olarak değişmiştir. TDK tarafından sunulan güncel bilgilere göre yazımı değişen kelimeler arasında yer alan yakantopun doğru ve yanlış kullanımı şu şekildedir:
Türk Dil Kurumu tarafından alınan kararlara bağlı olarak yapılan güncel açıklamalar, özellikle birleşik sözcüklerin doğru yazılışlarının değişip değişmediğinin merak edilmesine yol açar. Bu kapsamda doğru olan yakantop yazımı da sıklıkla araştırılır. Önceden yakan top veya yakar top şeklinde ayrı olarak yazıldığı görülen bu birleşik kelimenin güncel kullanımı değişikliğe uğramıştır. TDK tarafından yapılan son açıklamalara göre bu birleşik kelimenin bitişik şekilde yazılması gerektiği söylenebilir. Dolayısıyla bu birleşik kelime yazılı dilde kullanılırken yakan ve top sözcükleri arasında boşluk bırakılmaması önemlidir. Yakantop TDK kapsamındaki tanımı ile cümle içerisinde kullanıldığı örnek ise aşağıdaki gibidir: