Çiftlikte başlayıp podyumlarda devam eden bir hikaye
Rain Dove, Vermont’ta bir çiftlikte doğup büyüdü. İlk gençlik yılları farklılığı nedeniyle alay konusu olmakla geçti. Bu yüzden uzun yıllar kendisini “çirkin” bir kadın olarak tanımladı. Rain için sahip olduğu farklılıkla barışmak biraz zordu. Ta ki bir gün futbol maçı için girdiği iddiayı kaybedene dek.
Kaybettiği iddiadan sonra hayatı değişti
Rain arkadaşlarıyla bir futbol maçının sonucu üzerine iddiaya girdi. Eğer kaybederse, mankenlik ajansının kadın kıyafetleri için yapacağı çekimin seçmelerine gidecekti. Rain, bu iddiayı kaybetti ve farklılığıyla barışma yolundaki hikayesi böylece başlamış oldu.
Onu erkek sandılar
Rain Dove kaybettiği iddiadan sonra gittiği seçmelerde ajans yetkilileri tarafından erkek sanıldı ve erkekler için yapılacak seçmelerin ertesi gün olduğu söylendi. Kendisine ertesi gün gelmesi söylenen Dove, o an aslında bunun kötü bir fikir olmadığına ikna oldu. Ertesi gün gittiği seçmelerde erkek gibi davrandı ve çekimlere katılmaya hak kazandı!
Üniversitede de erkek sanılıyordu
Rain’in erkek sanıldığı tek yer mankenlik ajansı değil. Üniversitede okurken pek çok insan tarafından erkek sanıldığı fark etti ve erkek olmanın avantajlarını kullanmaya karar verdi. Kısa süre sonra, bir erkeğin yapması beklenen inşaat işçiliği ve bahçe işçiliği gibi ağır işlerde çalışmaya başladı. Hatta bir dönem erkek gibi davranarak itfaiye erliği bile yaptı! Rain, kendisini erkek olarak tanıttığı dönemde kadınlardan daha fazla kazandığını ve yine kadınlardan daha fazla saygı gördüğünü üzülerek anlatıyor.
Bugünlere gelmesi kolay olmadı
Rain, 2014 yılında binlerce dolar değerinde kıyafetler giyeceği New York Moda Haftası’nda podyuma çıkmadan bir hafta önce beş parasız ve evsizdi. Geceleri spor çalışmalarını yürüttüğü salonun duş kabinlerinde geçiriyor ve fark edilmemeyi umuyordu. Karnını doyurmak içinse 1 Dolarlık pizza dilimlerinden başka şansı yoktu. 1 yıl sonra ise, kendine bir daire alacak parayı kazanan Rain, dairesini kendi gibi dar gelirli sanatçılara cüzi bir miktar karşılığında kiraya veriyor.
Farklılığı en büyük güç kaynağı
Kendisiyle ve vücuduyla son derece barışık yaşayan Rain, çift cinsiyetli görüntüsü sayesinde hem erkek, hem de kadın kıyafetleriyle modellik yapabiliyor. Hangi cinsiyetin kıyafetini giyerse, bir anda o cinsiyete bürünebilen genç modelin favorisi kadın kıyafetleri. Kadın kıyafetleri içinde kendisini daha güçlü hissettiğini söyleyen Rain, konu rahatlık olunca erkek kıyafetlerini tercih ediyor.
"Moda insanları değiştirebilir.”
Modanın dünyayı değiştirme gücü olduğunu söyleyen Rain, “Moda insanların kendilerini hakkındaki hislerini değiştirebilir, kendi cinsiyetlerini daha rahat kabullenmelerini sağlayabilir ve ben bu uğurda daha fazla çalışmak istiyorum.” diyor. Görünen o ki, genç modeli ilerleyen günlerde insanlara modanın gücünü anlatırken göreceğiz.
Giyim markalarını harekete geçmeye çağırıyor
Modanın değiştirici gücüne inanan Rain, büyük giyim markalarını cinsiyetsiz yani “genderless” modeller üretmeye ve insanlar arasındaki cinsiyet farkının yapay olduğunu anlatmaya çağırıyor. Şu anda cinsiyetsiz kıyafet üreten ufak bir firmayla birlikte çalışan Rain, ilerleyen zamanlarda büyük giyim markalarının da bu akıma katılacağına inanıyor. Kendisi büyük markalara bu konuda danışmanlık yapmaya hazır.
Rain Dove farklılığı yüzünden acı çekenlerin yanında
Bütün çocukluğu farklı olduğu için dışlanarak geçen genç modelin, kendisi gibi farklı olan insanlara söyleyecekleri var. “Hepimiz farklı ve kıymetli olmak için uğraşıyoruz, dünyadaki en farklı ve kıymetli şey sizsiniz. Cinsiyet, insanların icat ettiği ve uymak zorunda olmadığınız bir toplumsal bir kalıptır. Dışarıda, sizi olduğunuz gibi seven, sevecek ve kabul edecek insanlar var, ben de onlardan birisiyim.” diyor. Rain Dove, modanın gücünü kullanarak, insanların farklılıkları yüzünden dışlanmadığı bir dünya inşa etmeye devam edecek.
Kaynak
Kaynak