YURTHABER

Yalova
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yalova’da bin adet sülün doğayla buluştu

Yalova Valisi Muammer Erol’un da katıldığı bir törenle bin hektarlık Gökçe Barajı havzasına bin adet sülün salındı.

Yalova Valisi Muammer Erol’un da katıldığı bir törenle bin hektarlık Gökçe Barajı havzasına bin adet sülün salındı. Sülünlerin avlanmaya kapalı bu alanda çoğalmaları ve tüm ile yayılmaları hedefleniyor.
Yalova Valisi Muammer Erol, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından, yaban hayatının korunması ve yaşam ortamlarının geliştirilmesine yönelik hazırlanan “81 İlde 81 bin Keklik ve Sülünün Doğaya Yerleştirilmesi Programı”nın Yalova ayağında gerçekleştirilen etkinliğe katıldı. Programa Yalova Valisi Muammer Erol’un yanı sıra Termal Kaymakamı Vehbi Bakır, Termal Belediye Başkanı Hüseyin Sinan Acar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Nevzat Alğan, İl Protokolü ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü personeli katıldı. Termal ilçesi sınırlarında bin 107 hektar alana sahip Gökçe Barajı civarında, Polonezköy Sülün Üretim İstasyonunda yetiştirilen bin adet sülün salındı. Erkekleri çok renkli ve kuyruğu uzun olan ve habitat olarak sulak alanlar veya akarsu kenarına yakın açık araziler, ağaçlıklar orman kenarlarındaki fundalık arazileri tercih eden sülünler; başta kene ve böcekler olmak üzere tohum, kök, tahıl ürünleri ile besleniyorlar. Sülün salımının gerçekleştirildiği yer olan Gökçe Barajı, sulak yer olması nedeniyle içerisinde flamingo, kaşıkçı birçok kuş türünü barındırması, zengin bitki florasına sahip olması ve bin hektarlık etrafı çevrilmiş kapalı bir alan sahip olması kaçak avcılığın önlenmesi adına caydırıcı etken oluyor. Proje kapsamında ava kapalı bir alan içerisinde salımı yapılan sülünlerin üreyerek çoğalması ve tüm il geneline yayılması hedefleniyor.

Yalova’da bin adet sülün doğayla buluştu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler