HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yargının sorunu para değil arsa

İSTANBUL (İHA) - Adalet Bakanı Cemil Çiçek, "İstanbul'da doğru dürüst yargılama yapılabilecek fiziki bir ortam yok" dedi. Levent'teki yeni Ticaret Mahkemeleri binasının yapımında maddi katkıda bulunan oda başkanlarına plaketlerin verildiği törende konuşan Çiçek, "Köklü çözüm olanakları oluşuncaya kadar geçici çözümlere ihtiyacımız var. Bu bina da bu anlamda geçici bir çözümdür. İstanbul'da yargı adına en büyük problem, paradan çok arsa problemidir" diye konuştu. Çiçek, Anadolu Yakası'nda 130 dönümlük arazinin Hazine tarafından Adalet Bakanlığı'na tahsis edildiğini ve önünüzdeki günlerde de ihaleye çıkarılacağını belirtti.

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, 14 Ticaret, 4 Tüketici, 1 de Deniz İhtisas Mahkemesi'nin bulunduğu Levent'teki yeni Ticaret Mahkemeleri binasının yapımında maddi katkıda bulunan İstanbul Ticaret Odası (İTO), Deniz Ticaret Odası (DTO), İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve İstanbul Ticaret Borsası (İTB) başkanlarına, düzenlenen bir törenle teşekkür plaketi verdi. İTO Başkanı Mehmet Yıldırım, DTO Başkanı Metin Kalkavan ve İTB Başkanı Nejat Basmacı'nın hazır bulunduğu törende, İSO Başkanı Tanıl Küçük'ün plaketini Mehmet Yıldırım aldı. Vakıf tarafından 5 yıllığına kiralanan ve menşukatının imalat ve montajı Ankara Yarı Açık Cezaevi tarafından yapılan Ticaret Mahkemelerindeki törende konuşan Cemil Çiçek, "İstanbul'un yargı problemini çözersek, Türkiye'nin bu anlamda birçok sorununa çözüm olacağız. İstanbul'da doğru dürüst yargılama yapılabilecek fiziki bir ortam yok.

Köklü çözüm olanakları oluşuncaya kadar geçici çözümlere ihtiyacımız var. Bu bina da bu anlamda geçici bir çözümdür. Anadolu Yakası'nda 130 dönümlük arazinin Hazine tarafından Adalet Bakanlığı'na tahsisi yapılmıştır. Önünüzdeki günlerde ihaleye çıkacağız. İstanbul'da yargı adına en büyük problem, paradan çok arsa problemidir. Para olsa bile arkadaşlarımızın rahat çalışabileceği uygun mekanları bulmakta güçlük çekiyoruz. Bu bina geçici bir çözümdür. Tesadüf sonucu bulduk" dedi.

Konuşmasının ardından basın mensuplarının, Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) yapılması beklenen değişikliklere ilgili yasa tasarılarında birtakım muallaklar olduğu ve bunların bazı çevrelerce belirtildiği yönündeki sorularını yanıtlayan Bakan Çiçek, "Burada geçen terimler, adaletle uğraşanlar tarafından anlaşılacak şekildedir. Normal vatandaşa göre bu bir muallak olabilir; ama burada geçen bütün terimler adalet çalışanlarının anlayıp bileceği türden terimlerdir" şeklinde konuştu. Bakan Cemil Çiçek, TCK'daki yeni düzenlemeyle kapkaçın cezasının artırıldığını; ancak sorunların hepsinin ceza verilerek çözülemeyeceğini, sorunların çözülmesinde ana etkenin eğitim olduğunu da vurguladı.

Adalet Bakanı Cemil Çiçek daha sonra Ticaret Mahkemelerinden ayrıldı.

En Çok Aranan Haberler