Yaş kayısı üreticiyi mağdur ettiği gibi satıcıyı da mağdur ediyor. Rekolte fazlalığı nedeniyle bu yıl fiyatı düşük olan kayısı, üreticinin alın terini karşılamıyor.
Bu yıl kayısının rekoltesinin çok olması nedeni ile fiyatlar düşüşe geçti. Kayısı satıcıları kayısının bol olması nedeni ile “Talep çok ama fiyatların düşmesi bizleri de üreticiyi de etkiliyor. Yaş kayısı en çok il dışına gönderilmek için alınıyor. Havalarında sıcak olması nedeni ile Malatya'dan İstanbul'a kayısı 2-3 günde gidiyor. İstanbul'a gidene kadar da zaten kayısı sıcaklardan dolayı yumuşadığı için bizler zor durumda kalıyoruz. Kayısının kilosunu, cinsine ve kalitesine göre 1,5-3 TL’den satıyoruz. Anlaşmalı kargolarla gönderdiğimiz için nakliye biraz ucuz oluyor, ama yine de ne bizi ne kayısı üreticisini nede kayısı alıcısını memnun ediyor.” dedi.
Bu arada, bu yıl yaş kayısı rekoltesi yaklaşık 600 bin ton, kuru kayısı rekoltesi de 150 bin ton dolayında beklenirken, rekolte yüksekliği ve ihracat imkanının fazla olmamasından dolayı fiyat düşüklüğü yaşanıyor.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz