KADIN

Yaşa Göre Beslenme Rehberi

Yaşınıza göre doğru beslenerek uzun yıllar sağlıklı ve dinç yaşayabilirsiniz.

Yaşa Göre Beslenme Rehberi

Yaşınıza göre doğru beslenerek uzun yıllar sağlıklı ve dinç yaşayabilirsiniz.

20'li yaşlarda

Tarçın: 20'li yaşlarda hazır gıdalarla beslenmek çok kolaydır ama yaşınız ilerledikçe fazla şeker ve karbonhidrat kan şekeri seviyenize etki ederek, cildinizin yaşlanmasına sebep olur. Kahvaltıda bir kaşık tarçın tüketerek hem dengeyi koruyabilir, hem de şeker ihtiyacınıza engel olabilirsiniz.

Brokoli: 30'lu yaşlarda artık kemiklerin gelişimi tamamlanmıştır. Bu nedenle kemiklerinizi şimdi kuvvetlendirmezseniz, daha sonra bunun sıkıntısını çekebilirsiniz. Süt ve süt ürünlerine ek olarak, kalsiyum yönünden zengin brokoliyi de bolca tüketmeniz gerekir.

30'lu yaşlarda

Probiyotikler: Eğer yeterince yoğurt ve probiyotik içeren gıdalar tüketmiyorsanız, doktorunuzun yönlendirmesiyle gıda takviyeleri de alabilirsiniz. Özellikle yeni doğum yaptıysanız bu konuya çok dikkat etmeniz gerekir.
Beyaz mantar: Biliyoruz söylemesi zor bir kelime ama önemli bir antioksidan olan ergotinin, beyaz mantarın içinde bulunur; sağlıksız beslenme, hava kirliliği ve stres yüzünden yaşlanmaya sebep olan toksinleri yok etmeye yardımcı olur. 30'lu yaşlarda bolca beyaz mantar tüketerek cildinizde çizgilerin oluşumunu geciktirebilirsiniz. Ancak mantarı kızartma olarak yememenizi öneririz.

Sebze çorbası: 30'lu yaşlardan itibaren cildiniz elastikiyetini ve sağlıklı görünüşünü kaybetmeye başlar. Sebze ağırlıklı vitamin deposu çorbalar ile cildin sarkmasını biraz da olsa geciktirebilirsiniz.

40'lı yaşlar ve sonrası
Mor yiyecekler: Yaşlanmanın en kaçınılmaz taraflarından biri de hücre yenilenme hızının yavaşlamasıdır. Yapılan bilimsel araştırmalar kırmızı erik, üzüm, pancar, patlıcan ve böğürtlende bulunan antioksidanların hücre yenilenme hızını ciddi oranda artırdıklarını gösteriyor.

Keten tohumu: Keten tohumu ile susamın içinde bulunan lignan maddesi antioksidanların en güçlüsüdür ve 40'lı yaşlarınızda ona çok ihtiyacınız olabilir. Keten tohumu ve susamı, yoğurdunuzun ya da salatanızın üzerine bolca serpiştirerek yiyebilirsiniz.

Badem: Yine bu yşlarda tokluk hissi veren leptin hormonu salgılanması azalır ve bu da iştahınızın açılmasına sebep olur. Açlık krizleriyle savaşmak ve tokluk hissetmek için ara öğünlerde bolca badem yiyebilirsiniz. Badem zengin bir kalsiyum kaynağıdır, aynı zamanda formda kalmanıza da yardımcı olacaktır.


Yaşlanmayı geciktirici beslenme programı

Her öğün için verdiğimiz mönülerden birini seçin ve yaş grubunuza göre yemeniz gereken sağlıklı besinleri tüketin.

Kahvaltı

1 yumurta ile bir dilim tahıllı ekmek ve domates.

Bir kase taze meyve salatası ile yoğurt. İstediğiniz meyveleri kullanabilirsiniz ama mutlaka orman meyveleri ile kivi de ekleyin. Üzerine kabak çekirdeği ve badem koyun.

Bir haşlanmış yumurta ile üzerine zeytin ezmesi sürdüğünüz bir dilim çavdar ekmeği.

Tropikal meyveler ve yoğurtla yapılmış sote.
Öğle yemeği

Tercihen organik sebzelerle bir adet paket mercimek çorbasını karıştırın. Yanında da üzerini keten tohumu ve balsamik sirke koyduğunuz karışık salata.

Bir kase pirinç salatası: Bir bardak pirinç, doğranmış domates, Brüksel lahanası, soğan, kırmızı biber, pancar, rendelenmiş havuç ve mantarı karıştırın. Az ton balığı, beyaz peynir ve fasulye ekleyin.

Humusla karıştırdığınız büyük bir salata.
Akşam yemeği

Mercimek ve sebzelerle pişirilmiş bir kase esmer pirinç veya bir küçük patates. İki parça bitter çikolata.

Izgara organik tavuk göğsü ve yanına sebze. Önce soğanları hafifçe öldürün ve biber, kabak, domates, mercimek ekleyip lezzet vermek için baharatlar katın. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

Organik tavuk ile şişte sebze, kırmızı soğan, kabak ve biber kullanın.

Aralarda

Bir avuç ceviz, kuru kayısı ve badem. Yeşil çay.

Yulaflı bisküvi.

Erik ve fındık.

Bir kase sebze çorbası.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler