YURTHABER

Muş
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yaşlılar parklarda soluklandı

Muş’ta korona virüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 2 aydır sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, park ve bahçelere çıkmanın mutluluğunu yaşadı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 Mayıs tarihinde yaşlıların 11.00-15.00 saatleri arasında yürüme mesafesinde dışarı çıkabileceklerini duyurmasının ardından Muş’ta uzun süreden beri korona virüs salgını nedeniyle sokağa çıkamayan vatandaşlar, park ve bahçelere çıkarak derin bir nefes aldı.

Muş’ta korona virüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 2 aydır sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, park ve bahçelere çıkmanın mutluluğunu yaşadı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 Mayıs tarihinde yaşlıların 11.00-15.00 saatleri arasında yürüme mesafesinde dışarı çıkabileceklerini duyurmasının ardından Muş’ta uzun süreden beri korona virüs salgını nedeniyle sokağa çıkamayan vatandaşlar, park ve bahçelere çıkarak derin bir nefes aldı. Muş Belediyesi Lale Parkı’na yürüyüş için çıkan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, burada hem yürüyüş yaptı hem de banklarda sosyal mesafe kurallarına uyarak zaman geçirdi.
Kurallara uyarak aylar sonra dışarı çıktığını ifade eden 68 yaşındaki Besra Altın, “Ben hastayım. Şeker, tansiyon, kalp sorunlarım var. 3 aydır ben içerideyim ve ilk defa bugün çıktım. Yasaklara uydum ve bir gün dışarı çıkmadım. İlk defa bugün dışarı çıktım” dedi.
Korona virüs salgınının ülkede görüldüğünden bu yana evde olduğunu ifade eden Mehmet Ali Delebağ da, “Hiç dışarı çıkmadım. Eşimle beraber ilk defa bugün serbest olması nedeniyle dışarı çıktık” diye konuştu.
Korona virüs nedeniyle evde kaldıklarını belirten Feride Delebağ ise “Evde iş ve yemek yapmaktan başka bir şey yok. Evde sıkılsak da mecburuz. Bugün biraz nefes aldık. İyi oldu. İçeride olmamız bizim içinde iyi halk içinde iyi. Dışarı çıkmamalarını tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yaşlılar parklarda soluklandı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler