HABER

Yavru kediye cinsel istismar davası yarın görülecek!

Geçtiğimiz Haziran ayında İstanbul'un Eyüp ilçesinde yaşanan yavru kediye cinsel istismar olayı tüm Türkiye'yi sarsmıştı. Tecavüze uğradıktan sonra yaşamını yitiren yavru kedinin davasının üçüncü duruşması 13 Eylül’de (yarın) görülecek.

Yavru kediye cinsel istismar davası yarın görülecek!

Hayvan Hakları İzleme Komitesi (HAKİM), açıklama yaparak, ” Her gün cinsel şiddete maruz bırakılan tüm hayvanlara adalet aramak için hayvan hakları savunucuları yavru kediye tecavüz davasının üçüncü duruşmasında buluşuyoruz. 13 Eylül (Perşembe), saat 15.00’ı ajandanıza, takviminize lütfen not edin. Cinsel şiddet; hayvana tecavüz, işkence SUÇTUR! Ertelemesiz hapis cezası istiyoruz!” ifadesini kullandı.

12

OLAYIN GEÇMİŞİ

Sakarya Mahallesi'nde oturan Rafet Altınkaynak bir süre önce bir sokak kedisini sahiplendi. Bir müddet sonra kedinin dört yavrusu oldu. Altınkaynak, öğle saatlerinde evinden spor yapmak için dışarıya çıktı. Geri döndüğünde yavrulardan birinin kayıp olduğunu fark etti. Ağabeyine kediyi görüp, görmediğini soran Altınkaynak, kedinin peşine düştü. Mahallede devamlı sarhoş olarak dolaştığı B.Ç'den şüphelenen Rafet Altınkaynak, onun evine gitti. Evde B.Ç. ve kediyi bulan Altınkaynak, durumu polise haber verdi. B.Ç., polis tarafından gözaltına alınarak, polis merkezine götürüldü. Yaralı olan kedi veterinere götürüldü. Yavru kedi veteriner kliniğinde tedavi altına alındı. Rafet Altınkaynak, şüpheli B.Ç.'den şikayetçi oldu. Gözaltına alınan B.Ç. polisteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. B.Ç. savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilerek tutuklandı.

13

"DEVLETİMİZİN, O KEDİYE YAŞATTIKLARININ AYNISINI YAŞATMASINI BEKLİYORUZ"

Olay sonrası yavru kedinin sahibi Rafet Altınkaynak ve Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Şebnem Aslan, basın mensuplarının sorularını yanıtlamıştı. Rafet Altınkaynak, "Tek bir amacımı yüreğimizin serinlemesi için, bir nebze olsun insanlara ders olması için, insanların bizim yaşadıklarımızı yaşamaması için biz gerekli çabamızı sarfediyoruz. Devletimizin de o kediye yaşattıklarının aynısı yaşatmasını bekliyoruz" diye konuşmuştu.

Şebnem Aslan ise "Hayvanları Koruma Kanunu 2004'te çıktı. Biz tam 14 senedir günbe gün Türkiye'de hayvanlara yapılan şiddeti her gün yaşıyoruz. Bu kardeşimiz çok acı bir şekilde bunu yaşadı. Biz defalarca bu adliyeye geldik. Kedi köpek katilleri için bir ceza verdirmeye çalıştık. Ne yazık ki bir ceza verilmedi. Çünkü hayvan can olarak görülmüyor, sahipli ise bir mal olarak görülüyor. Sahipliyse 3-5 kuruş para cezasıyla yürüyüp gidiliyor" demişti.

En Çok Aranan Haberler