Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından gelenek halinde sürdürülen Hazar Gölü kenarındaki Çocuk Yaz Kampı, hafta boyunca diyabetik çocukları ağırlayacak...
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Çocuk Endokrin ve Diyabet Derneği tarafından organize edilen ve Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi ile İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından desteklenen 10-18 yaş arası 60 diyabetli çocuk, Hazar Gölü kenarındaki Çocuk Yaz Kampı’nda biraraya gelecek. Akran eğitimini vermek, çocuklarda özgüveni güçlendirmek ve diyabetle barışık olmalarını sağlamak amacıyla yapılacak olan Diyabetli Çocuklar Kampı 15-20 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Kampta öğretim görevlilerinin sorumluluğunda çocuk hekimleri, diyetisyenler, diyabet hemşireleri, psikologlar ve Büyükşehir Belediyesi Çocuk Şube Müdürlüğü görevlilerinden oluşan kalabalık bir ekip görev yapacak.
20 BİN DİYABETLİ ÇOCUK Konu ile ilgili Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda bir araya gelen yetkililer, kampla ilgili bilgi verdi. Prof. Dr. Şükrü Hatun, diyabet hastalığının erişkinlerin bir hastalığı olarak bilinmesine karşın çocuklarda da sıklıkla görüldüğünü belirtti. Her yıl bin 700 çocuğa diyabet tanısı konulduğunu belirten Hatun, Türkiye’de 0-18 yaş grubun 20 bin çocuğun diyabetli olduğunu açıkladı. Çocuklarda görülen ve “Tip 1 Diyabet” olarak tanımlanan hastaların her gün günde 4 kez insülin hormonu alarak yaşamlarını sürdürebildiklerini belirten Hatun, bu hastaların düzenli olarak kan şekerlerini ölçtürmeleri gerektiğini söyledi.
DİYETİSYEN YOK
Prof.Dr. Rüveyde Bundak ise Diyabetli Çocuklar Kampı’nın bundan sonra da devam etmesi ve yaygınlaşmasını temenni ettiklerini söyledi. Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde 450 diyabet hastası çocuk bulunduğunu buna karşın tek bir diyetisyen bulunmadığını ifade eden Doç. Dr. M.Nuri Özbek ise bir an önce bu eksikliğin giderimesinin önemine işaret etti. Diyarbakır’ın tek başına bölgeden gelen taleplere cevap veremediğine vurgu yapan Özbek, bölge illerde diyabet merkezlerinin kurulması gerektiğini ifade etti.
ATÖLYELERİ TAKİP EDECEĞİZ
Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Muazzez Onuk Özder ise, böyle bir çalışmaya katkı sunmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Aslında yerel yönetimler olarak sosyal politakalar oluşturmak için çalışıyoruz. Her gün daha çok büyüyoruz. Farklı bakış açıları kazanıyoruz” dedi. Kampaki tüm atölye çalışmalarını yakından takip edeceklerini ifade eden Özder, Çocuk Şube Müdürlüğü’nün amacının farkındalık yaratma, bilinç yükseltmek ve çocuklara kendi ayakları üzerinden durmayı öğretmek olduğunu vurguladı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz