HABER

Yaz sıcaklarına karşı uzman tavsiyesi

Korkuteli Devlet Hastanesi Başhekimi Üroloji Uzmanı Mehmet Yalçınkaya, yaz aylarında artan hava sıcaklıklarının insanın ruh ve beden sağlığını olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekerek, "Özellikle kalp damar hastalığı, hipertansiyonu bulunanlar ile karaciğer, böbrek yetmezliği ve diyabet gibi rahatsızlıkları olanlara, bu mevsimlerde çok dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Yaz sıcaklarına karşı uzman tavsiyesi

Özellikle yayla turizmi diye yayla ilçeye gelen yazlıkçı vatandaşın güneşin yakıcı sıcağında 11.00-15.00 saatleri arasında dikkatli davranmaları gerektiğini; hava, çevre ve iklim değişikliklerinin insanın hormon ve sıvı dengesini bozarak sinir sistemini etkilediğini bildirdi.

Üroloji Uzmanı Yalçınkaya, aşırı sıcakların insanın biyolojik yapısında olduğu gibi ruhsal yapısında da bir takım değişimler ortaya çıkardığına işaret ederek, "Nem miktarı arttıkça fiziki aktivite, duygu durumu ve uyku sisteminde sapmalar meydana gelir. Kişide bıkkınlık, isteksizlik, halsizlik ve sinirlilik hali görülebiliyor" dedi. Özellikle kalp damar hastalığı, hipertansiyonu bulunanlar ile karaciğer, böbrek yetmezliği ve diyabet gibi kronik hastalığı olanlar, depresyon ve benzeri kişilik bozuklukları olanlar, astım ve akciğer problemleri olan kişilerin sıcaklardan en olumsuz etkilenen grup olduğunu vurgulayan Dr. Yalçınkaya, kalp-damar hastaları ile hipertansiyonu bulunanlarda, aşırı sıcağa bağlı tansiyon yükselmeleri meydana gelebileceğini ve beyin kanaması, bayılma, şuur bulanması gibi durumlar söz konusu olabileceğini bildirdi.

Günde 2-3 lt. sıvı alınmasının sağlık açısından gerekli olduğuna değinen Dr. Yalçınkaya, "Yemekler hafif ve yağsız olmalı, özellikle ayran veya doğal meyve sularının tüketimini arttırmalıyız. Günde ortalama 2.5 litre su veya sulu içecek almaya gayret edilmesi gerekli" diye konuştu.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler