YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Yaz Tatilinde, Babamızın Yanında Çırak Olarak Çalıştık'

Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Boydak, çocukluk ve gençlik dönemlerinde eğitim dışında kalan zamanlarda...

'Yaz Tatilinde, Babamızın Yanında Çırak Olarak Çalıştık'

Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Boydak, çocukluk ve gençlik dönemlerinde eğitim dışında kalan zamanlarda çırak olarak çalıştıklarını söyledi. Kayseri’de yaz tatili kültürü olmadığını aktaran Boydak, “İlkokuldan itibaren yaz tatiline girdiğimiz de babamızın yanına çırak olarak giderdik. Meslek öğrenirdik. Üniversite eğitimimde bile böyle oldu. Bu sayede bilgi birikimine sahip oldum” dedi.

Bekir Boydak, Melikşah Üniversitesi Öğrenci Merkezi’nde üniversiteli gençlerle söyleşiye katıldı. Boydak, burada holdinglerinin kurumsallaşma sürecini ve kazandığı deneyimleri anlattı. Melikşah Üniversitesi’nin modern binalarıyla eğitim hizmeti verdiğine dikkat çeken Bekir Boydak, “Geçmişte böyle sosyal donatıları olan üniversite yoktu. Biz İstanbul’da bir semt içinde sıkışmış ve sosyal donatısı olmayan üniversitede eğitim gördük. Bugün böyle bir üniversitede okuyor olmanız sizin adınıza büyük bir şanstır” dedi.

Bekir Boydak, söyleyişin konusunun “Yatırımlarınızı yaparken, yatırım kararlarını neye göre alıyorsunuz” olduğunu ifade ederek, “Bizim ana iş kolumuz mobilyadır. Boydak Holding son yıllarda mobilya dışında farklı iş kollarında yatırım yapıyor. Bunlardan en önemlisi enerji alanındadır. Mobilya alanındaki yatırımlarda şirketlerimizi kendi aralarında gruba ayırdık. Holding olarak da mobilya, enerji, finans grubu gibi herkes kendi arasında yatırım ihtiyacını belirleyerek yola çıkıyoruz” diye konuştu.

Hayatının büyük bir kısmının da mobilya alanında geçtiğini anımsatan Bekir Boydak, bu süreçte yaşadıklarını şöyle anlattı: “Hayatımın çok büyük bir kısmında çalışan olarak sektörde geçirdim. 43 yaşındayım. 30 yıllık iş deneyimim var. Şimdiki nesiller okullar bitene kadar iş hayatına atılmıyor. Biz her dönemde, hayatımızın her alanında, ilkokuldan itibaren yaz tatili kültürü olmadan çalıştık. Kayseri’de yaz tatili kültürü de hiç olmadı. Okul kapanınca doğru babamızın yanına meslek öğrenmeye yada yardıma giderdik. Çırak olurduk. Çıraklıktan, mağaza satışından, tezgahtarlıktan, mağaza yöneticiliğinden, muhasebecilik gibi birçok iş kolundan çalıştım ve bilgi sahibi oldum. Üniversite yıllarında bile çalıştım. Aynı zamanda İstanbul’da hem okudum hem yöneticilik yaptım.”

Boydak, yurtdışı gibi bu coğrafya dışında başka coğrafyalarda yatırım yapılacaksa o bölgedeki insanların ihtiyaçları belirlenerek yola çıkıldığını aktararak, şu bilgiler verdi: “O ülkedeki tüketim alışkanlıkları analiz ediliyor. Pazar analizi yapılıyor. Nüfus ve nüfusun zevkleri, gelir durumu ve ülkenin durumu gibi birçok konuya bakılıyor. Yurtiçi yatırımlarında, yatırımlardaki kanunlar aynı olduğu için bir sorun yok. Sadece doğu ile batı ilinde yatırım yapmada maliyet farkı vardır. Normalde yatırım faaliyetlerinde farklılık yoktur. Pazarda etkili oluyor. İşgücü, üretim maliyetleri yurtiçi yatırımlarda dikkate alınan bazı hususlardır.”

-GÜNÜMÜZÜN SİHİRYLİĞİ SÖZCÜĞÜ LOJİSTİK

Bekir Boydak, çağımızın sihirli sözcüğünün lojistik olduğunu ifade ederek, “Global anlamda sınırların kalktığı bir dönemde lojistik önem kazandı. Bu yurtiçi ve yurt dışında etkili oluyor. Ürünlerinizi sağlıklı olarak tüketiciye ulaştıramıyorsanız bu anlamada sektörde söz sahibi olamıyorsunuz. O nedenle bizim coğrafyamızda yatırım yaparken lojistik yatırımlarımız oldu. Kayseri’den ürün taşıması maliyetli olan bazı ürünleri Adapazarı’nda üretiyoruz. Orada yatırım yaptık. Diyarbakır’da temeli attığımız bir fabrika var. Maliyetleri aza indirme adına tesislerimiz kuruldu ve işletmeye açıyoruz.” şeklinde konuştu.

Boydak, Türkiye’nin mobilya kültürü ve bu kültürün araştırılmasıyla ilgili olarak benzer ve geriden izleyen Rusya, Irak, Ukrayna gibi ülkelere de doğrudan yatırım yaptıklarını hatırlattı. Rusya’nın nüfusu 145 milyon olduğunu, civar ülkelerle birlikte bu nüfusun 300 milyona çıktığını anlatan Boydak, bu ülkelere yatırım nedenlerini şöyle açıkladı: “Burada bu ülkelere ve 300 milyona ulaşacaksınız. Türkiye’den üretim yaparak buraya ürün götürmek ve satmak pahalı oluyor. Oraya sevkiyat zor oluyor. O nedenle yatırım yapmanız gerekiyor. Türkiye’de biz mobilya sektöründe yüksek ciro sahibi oluyoruz. Rusya’da da neden bunun olmayacağını sorguluyoruz. Ama bu kadar kolay değil. Çünkü ciddi anlamda araştırma ve inceleme sonrasında bu yatırım kararları ortaya çıkıyor.”

Bekir Boydak, konuşmasının sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladı. Melikşah Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Tankut Yalçınöz, Bekir Boydak’a günün anısına plaket verdi.

'Yaz Tatilinde, Babamızın Yanında Çırak Olarak Çalıştık'

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler