YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yazar Turan, 'Osmanlı'nın Mukaddes Beldeler'deki izlerini iki kitapta topladı

Tarihçi-Yazar Mustafa Turan 3 yıldan bu yana araştırdığı ‘Kutsal Topraklarda Osmanlı İzleri ve Ecdadımızdaki Peygamber...

Tarihçi-Yazar Mustafa Turan 3 yıldan bu yana araştırdığı ‘Kutsal Topraklarda Osmanlı İzleri ve Ecdadımızdaki Peygamber Sevgisi’ni ‘Peygambere Hürmet Haremeyn’e Hizmet’, ‘Bir Tarihçi Gözüyle Haccı Yaşamak’ adlı 2 kitapta topladı.

3 yıldan buyana gece gündüz bu konuyu araştırdığını, bu konuyla yatıp kalktığını ve bu konuyla yaşadığını belirten Mustafa Turan, “Bugüne kadar kaleme aldığım 14 kitaptan hiç birisi beni bu derece derinden etkilememiştir. Bu konunun çok büyük bir hassasiyeti bulunuyor. Söz konusu olan, Yüce Rabbimiz ve O’nun Sevgili Resulü. Tabii ki defalarca vahyin geldiği mübarek beldeler ve mukaddes yapılar. Büyük Alim Es-Seyyid Ahmet Mirza’nın ‘El-Mecmaatü’z- Zühdiyye ve Fi Ahkâmü’d- Diniyye’ adlı eserinde belirttiği, Allah katındaki dünyanın en önemli coğrafyası. Arş ve kürsüden daha büyük olan Keremli Mekke ve Nurlu Medine. Aslında bu konuları incelemek de mana yönüyle büyük cesaret gerektirir.” dedi.

3 yıl boyunca ve Cenâb-ı Hakk’ın lütfuyla üç kez mukaddes topraklara gittiğini, dini vazife ile birlikte araştırmalara devam ettiğini ifade Turan, “Diğer araştırmalarımızda elde ettiğimiz tüm dökümanlarla onları sentezleştirdikten sonra Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.)'in müsamahasına sığınarak âcizâne ve fakat hâlisâne olarak kaleme aldığımız, ‘Peygambere Hürmet- Haremeyn’e Hizmet’ adlı eserimizi hazırladık. Bu mütevâzi eserimizi, Rasülüllah’ın Kutlu Doğumu'na ithaf ettik.” şeklinde konuştu.

GELİRİ YETİM VE ÖKSÜZ ÇOCUKLARA VERİLECEK

Hac farizasını yerine getirirken de ‘Bir Tarihçi Gözüyle Haccı Yaşamak’ adlı kitabını hazırladığını dile getiren Turan, iki eserin de tüm gelirlerini öksüz ve yetim çocuklar ile hayır kurumlarına vakfettiklerini kaydetti. Bu eserlerin sunusunu da hazırlayarak, elde edilen birikimi geniş kitlelerle beyaz ekranda paylaşmakta ve kalabalık salonlarda çok heyecanlı ve duygulu sahneler yaşandığının altını çizen Turan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu manevi atmosferi, ne “Çanakkale” konferanslarında ve ne de diğer konulardaki sohbetlerimizde bulmak mümkündür. Biz de o mukaddes yerleri kare kare anlatırken aynı duyguları yaşamaktayız ki benim için bu keyfiyet, tarifi imkansız bir bahtiyarlıktır. Yüce Rabbim, ben aciz kulunu bu uğurda istihdam etme lütfunu bana bağışladığı için, bir ömür boyu hamd ve şükretme makamında olduğumun bilinci ve davranışı içinde olmalıyım diye düşünüyorum.”

Yıllar boyu Mart ayını diyar diyar gezip ‘Çanakkale’ konferanslarıyla geçirdiğini belirten Tarihçi Turan, artık her yıl Nisan ayını da “Kutlu Doğum” çerçevesinde “Mekke-Medine Sunumu” programlarıyla geçirmeye başladığını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler