HABER

Yazıcıoğlu'na 'en başarılı siyasetçi' ödülü

Yazıcıoğlu'na 'en başarılı siyasetçi' ödülü

ANKARA (İHA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, "5. GAP Oskarı" ödül töreninde 2005 yılının 'En Başarılı Siyasetçisi' ödülüne layık görüldü. Yazıcıoğlu, cumhurbaşkanını halkın seçmesi gerektiğini savundu.

BBP'den yapılan yazılı açıklamaya göre, bölgesel GAP Gazeteciler Birliği ve GAP Olay Gazetesi işbirliğiyle geleneksel olarak düzenlenen "Yılın En Başarılısı 5. GAP Oscarı" ödül töreni, geçtiğimiz gün Adıyaman T.P.A.O. sosyal tesislerinde gerçekleştirildi. Yazıcıoğlu, 'milli hassasiyeti, milli duruşu, demokrasiye olan inancı, cesur ve dürüst davranışları, istikrarlı bir siyasi irade göstermesi' nedeniyle "2005 Yılının En Başarılı Siyasetçisi Ödülü"ne layık görüldü. Yazıcıoğlu'na ödülünü İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş verdi.

Ödül töreni sırasında gazetecilerin cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin sorularını cevaplandıran Yazıcıoğlu, cumhurbaşkanını halkın seçmesi gerektiğini savunarak, "Bütün siyasi partilerin genel başkanlarını ziyaret ederek konu hakkındaki görüşlerimi ilettim. Anayasamızın 102. maddesinin değiştirilmek suretiyle tek dereceli, iki turlu bir seçim sistemiyle cumhurbaşkanını doğrudan halkın seçmesi olası bir durum haline geliyor. Bugün de aynı görüşteyim. Aslında cumhurbaşkanını halk seçiyor fakat bu dolaylı bir yol olan liderlerin eliyle gerçekleşiyor, yani halkın doğrudan bir iradesi yoktur" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "İktidardan destek bekliyor musunuz?" sorusu üzerine Yazıcıoğlu şöyle konuştu:
"Neticede bu bir iktidar-muhalefet meselesi değil. Türkiye'nin sisteminde yargı-yürütme-yasama erklerini birbirinden ayıracak bir yeniliğe kavuşturmazsak zaten geleceğe yönelik planlarımız gerçekleşememe olasılığıyla karşı karşıya gelecek. Bugün tartışmaların büyük bir yoğunluğu bu konu üzerine gerçekleşmektedir, sebebi ise yargı bağımsızlığı yoktur ve yolsuzlukların üzerine gidilemiyor; çünkü meclis denetim hakkını kullanamıyor. Cumhurbaşkanının yetkileri bazı yerlerde kısıtlı, bazı yerlerde ise aşırı. Tüm bunları önleyecek bir sisteme ihtiyaç var. TBMM çoğunluğuna dayanan bir hükümet modeliyle, şu ana kadar partisi iktidarda bulunduğu süre içerisinde hiç yüce divana gitmiş bir bakan göremezsiniz. Çünkü Meclis'in çoğunluğuna dayanan bir hükümet var. Halbuki icra daha bağımsız olarak teşekkül ettirilmiş olsa, Meclis, yasama ve denetim hakkını bağımsız bir şekilde yapsa daha verimli olur."

En Çok Aranan Haberler