Yan duvarlarında Bizans dönemine ait ibadet yapılan bölümler, sunak yerleri ve yazılar bulunması nedeniyle 'Yazılı Kanyon' adıyla bilinen doğa harikası alan, derinliği 100 ile 400 metreden oluşan kanyonuyla ilgi görüyor.
1989 yılında 'tabiat parkı' olarak tescil edilen Yazılı Kanyon, zengin bitki örtüsü, yaban hayatı, doğal güzelliği ile turistlerin sürekli ziyaret ettiği yerlerin başında geliyor.
Tapınak ve kaya yazıtları ile tarihi öneme sahip kanyondan tarihi 'Kral Yolu' da geçiyor. Aziz Paul'un, Perge'den Pisidia Antiokheia'ya giderken bu yoldan geçtiği belirtiliyor.
Girişinde temel ihtiyaçların karşılanabileceği kafe de bulunan park alanı içinde halkın dinlenmesine uygun kamp alanı yer alıyor.
Yazılı Kanyon Tabiat Parkı, Isparta ilinin Sütçüler ilçesine bağlı Çandır Köyü yakınlarında yer alıyor. Isparta’ya yaklaşık olarak 70 km kadar uzaklıkta bulunuyor.
Bu tabiat parkına gitmek için iki farklı güzergâh var. Birinci güzergah; Isparta-Sütçüler-Yazılı Kanyon Tabiat Parkı, ikinci güzergâh ise; Isparta-Eğirdir-Sütçüler-Yazılı Kanyon Tabiat Parkı şeklinde. Bölgeye giden bir toplu ulaşım aracı olmadığından bireysel araçla ya da günübirlik turlarla gidilebilir.
Kanyonda yapılabilecek birçok aktivite bulunuyor. Muhteşem doğasıyla günübirlik piknikçilere ev sahipliği yapıyor. Kanyonda doğa yürüyüşü yapılabilen bir parkur mevcut. Yürüyüşünüzü kanyonun yazın bile epey serin olan sularında yüzerek taçlandırabilirsiniz. Tabiat parkı alanının içinde kuş gözlem evleri de mevcut. Buralardan manzaranın tadını çıkarabilir, fotoğraf çekme merakınız varsa bol bol güzel kareler yakalayabilirsiniz.
Yazılı Kanyon Giriş Ücreti 2020 ‘de Yaya Girişi: 7₺, Araç Girişi: 21₺, Motosiklet Girişi: 14₺, Büyük Minibüs: 112₺, Küçük Minibüs: 63₺, Otobüs: 189₺.