Discovery Channel uzmanları, kadından daha komplike olduğuna inandıkları yeni nesil erkekleri masaya yatırdı. Türkiye'nin de dahil olduğu 15 ülkede yapılan geniş çaplı araştırmanın sonucu şaşırtıcı! İşte aşka, seksten arkadaşlığa yeni model erkeklerin özellikleri.. Discovery Chanel ekibi, 'Species: A User's Guide Young Man - Türler: Genç Erkekleri Kullanma Kılavuzu' kitabı geliyor. 12 bin erkeğin katılımıyla gerçekleşen araştırma sonucunda yeni bir erkek modeli var.
Araştırmayı yapanlardan biri olan Claire O'Connor, 'metroseksüel, überseksüel erkek diye birşey yok. Erkek erkektir' diye belirtiyor.
Türk erkekleri bağlanmak istemiyor
Türkiye'den araştırmaya erkeklerin yüzde 39'u İstanbul'dan, diğerleri ise Ankara, İzmir, Konya, samsun ve Gaziantep gibi Anadolu'nun farklı şehirlerinden katılmış. Avrupalı erkek ile farklı düşüncelere sahip olduğu ortaya çıkan Türk erkeğinin 'bağlanmak istemeyen' halleri Claire O'Connor'ı şaşırtmış. O'Connor'a göre gelişmekte olan ülkelerin daha yapıcı ve üretken olmaları için bağlanmamaları gayet olumlu. O'Connor'a göre erkekleri anlamak kadınları anlamaktan daha zor çünkü ona göre erkek her taraftan baskı yiyor. O'Connor, "Patronundan, eşinden, arkadaşından. Sürekli ondan beklenti var. Beklentiler beraberinde baskıyı beraberinde getiriyor. İş hayatlarında daha çok kadın var mesela. Kadının olduğu yerde erkek kendini sıkıntıya sokar. Erkek dünyası diye birşey kalmadı. Kadın erkeğe ait alanlarda kendini göstermeye başladı. İş dünyasında patronları, özel hayatlarında en yakın arkadaşları oldular. Erkekler kadınların kendi hayatları üzerindeki baskınlığı konusunda rahatsız değiller ancak toplumda değişen roller konusunda ne yapacaklarını bilmiyorlar. İdeal erkek kendisini mutlu eden yaşam stilini bulup o yaşam stilinde hayatını sürdürmeye ulaşabilen bir erkektir" dedi.
İşte oranlarla erkekler ve Türk erkeklerinin düşünceleri
Bir bakışta 21.yy erkeği
Yüzde 30 bağlanmak istemeyen
Yüzde 29'u baskı altında tedarikçi
Yüzde 26 modern ve kontrollü
Yüzde 15 hep ben diyen
Kadınlar gibi biz de kendi başımıza çocuk yetiştirebiliriz
İsveç % 78
Fransa % 73
Rusya % 67
İngiltere % 65
Polonya 63
Almanya % 62
İtalya % 51
Türkiye % 35
Sokakta dikkat çekmek hoşuma gider
Polonya % 61
Türkiye % 45
İtalya % 28
Romanya % 27
Hollanda % 23
Fransa % 22
Almanya % 22
İngiltere % 20
Tempo Dergisi, Ali Tufan Koç'un yazısından alınmıştır.