Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Bülbülzade Eğitim Sağlık ve Dayanışma Vakfı ile Şehitkâmil Belediyesi tarafından organize edilen ve Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan 'Yeni Süreçte Örgün Din Eğitim' konulu 7. Öğretmenler Sempozyumu gerçekleştirildi.
Başkanlığını HKÜ, Bülbülzade Eğitim Sağlık ve Dayanışma Vakfı, Şehitkâmil Belediyesi'nin yaptığı sempozyuma, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdür Prof. Dr. İrfan Aycan, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şevki Aydın, Kaymakam Mehmet Aydın, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin ve Türkiye'nin çeşitli illerinden yaklaşık 200 öğretmen ve 20'ye yakın okul müdürü katıldı.
ALDEMİR: YENİ UFUKLARA AÇILMALIYIZ
HKÜ Hukuk Fakültesi Amfisi'nde gerçekleşen sempozyumun açılışında konuşan Bülbülzade Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Aldemir, din eğitimiyle ilgili yeni bir ufuk çizgisi oluşturulması hedefinin gerçekleştirilmesi noktasında bu sempozyumun önemli bir parametre olduğuna inandıklarını söyledi. Türkiye ve İslam dünyasının yeni bir ufuk arayışında olduğunu belirten Aldemir, İslam dünyasındaki ezilmişliğin, emperyalistlere karşı sessizliğin artık geride kaldığını vurguladı. Aldemir, “Eğitim alanında önümüzdeki bariyerleri kaldırıp, milletimizin özü ile buluşmalıyız. Din eğitiminde Tevhit-i Tedrisat ile bize giydirilmeye çalışılan dar elbiseyi yırtarak yeni ufuklara açılmalıyız. Kulluk ve ibadet bilinci ile sorunlarımıza çözüm üretecek bir irade ortaya koymalıyız ve arzın imarı ve neslin ıslahı için çalışmalıyız. Bu tür çalışmaların ülkemizde ve İslam dünyasında yeni bir çığır açmasını ümit ediyoruz." dedi.
Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da konuşmasında kurumlar arası işbirliği çerçevesinde eğitim adına neler yapılabileceği üzerinde durduklarını ifade etti.
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şevki Aydın da, "Öncelikle bu girişimi kutlamak istiyorum. Çünkü şimdiye kadar üniversiteler halktan kopuk fildişi kulelerdeydi. Bu projelerle birlikte üniversiteler hayatla iç içe geçecek. Yıkacağımız bariyerler öncelikle içimizdeki bariyerlerdir. Bu tür projeleri şimdiye kadar öğretmenlere rağmen yaptık. Oysa değişim öncelikle öğretmenden başlamalı." şeklinde konuştu.
HKÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir de, din olmadan barış içinde yaşanmayacağını kaydetti. Prof. Dr. Özdemir, "Ülkemizde din eğitimiyle ilgili meseleleri çözmedikçe barış içerisinde yaşayacak nesilleri yetiştirmemiz mümkün değildir. Bu geç kalmış bir eylemdir.” ifadelerini kullandı.
Özdemir şunları kaydetti: “Tek boyutlu nesiller yetişiyor. 39 İslam ülkesinde, 80 milyon insan Müslüman dünyasının durumu hakkında yapılan bir ankette Türkiye olarak İran'dan daha iyi durumdayız. Türkiye’de namaz kılan gençler, İran'dan daha çok. Bunun sebebi İran'da zorla empoze edildiği için direniyorlar. Biz bu yeni süreci iyi değerlendirmediğimiz, zihnimizi, kendimizi değiştirip dönüştürmezsek bu mesuliyetin altında kalırız. Zaman değişti. Çocukların artık uzun cümleli koca kitapları okuyacak zamanı yok. Bunun için yeni malzemeleri üretmek durumundayız. Bunu tartışmalıyız. Buradan çıkacak sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı'na sunacağız ve umarım pozitif olarak etki edeceğine inanıyoruz.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz