Ankara Yenimahalle ilçe Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Çayyolu sahipsiz değil, 2014’ün Nisan ayına kadar o bölgenin belediye başkanı benim” dedi.
Düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularına cevap veren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Çayyolu’nun sahipsiz olmadığını belirtti. Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın Çayyolu'nda muhtarla yapığı toplantıda "Bu bölgeyi sahipsiz bırakmayacağım" cümlesinin kendisini üzmesinden dolayı tepki gösterdiğini söyleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Çayyolu zaten sahipsiz değil. 2014'ün Nisan ayına kadar o bölgenin belediye başkanı benim" diye konuştu.
Başkan Yaşar; 2012 yılında gerçekleştirilen belediye hizmetlerinin değerlendirildiği toplantıda son dönemdeki siyasi gelişmeler ile ilgili de açıklamalar yaptı. Çayyolu'nu Yenimahalle'den kopartarak bir kısmını Çankaya Belediyesi'ne diğer kısmını da Etimesgut Belediyesi'ne bağlayan belediyeler yasasının onaylanmasının ardından Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunmaya hazırlanan Yaşar, Çankaya Belediye Başkanı Tanık'a gösterdiği tepkinin nedenini "Kırıldım" olarak açıkladı. Yasayı sert bir şekilde eleştiren Yaşar, şu ifadeleri kullandı:
"Geçtiğimiz günlerde Sayın Tanık ile ilgili gündeme gelen tepkim, kendisinin kurduğu bir cümleden kaynaklandı. Çayyolu’nda mahalle muhtarlarıyla yaptığı toplantıda 'bu bölgeyi sahipsiz bırakmayacağız' demiş. Zaten bize bağlı olan bu bölgeye biz tarihinde görmediği hizmeti götürdük ve hizmet vermeye de devam ediyoruz. Ben, 'sahipsiz bırakmayacağız' ifadesine üzüldüm ve kırıldım. Orası sahipsiz değil. Meclisten karar çıktı, yasal süreç devam ediyor. Ancak 2014 yılının Nisan ayına kadar Çayyolu'nun belediye başkanı benim. Diğer bölgelerimiz ile birlikte eşit bir şekilde hizmet almaya devam edecek.”
İlçe başkanlığı konusuyla ilgilenmediğini ifade eden Başkan Tanık, “Benim yetki alanımda değil. Parti içerisindeki kurumlarımızdan birisidir. Bizimle gelip uyumlu bir şekilde çalışırlarsa, yaptıklarımızı halka, yapamadıklarımızı ya da göremediklerimizi de bizlere anlatırlarsa memnuniyet duyarız. Ancak benim bu konuyla ilgili herhangi bir talebim yok, olamaz da. Sonuçta ben belediye başkanıyım” şeklinde konuştu.
Çayyolu'nun Yenimahalle'den ayrılmasına vatandaşların da tepkisinin olduğunu belirten Yaşar, “Meclisin çıkardığı karara saygılı bir vatandaş olarak kanuna uyacağız. Ancak kararın vatandaşa fayda sağlamayacağını görüyoruz. Bizden önce ‘Çayyolu ilçe yapılsın’ tepkisiyle bölgede eylemler yapıldı. Biz gelip belediye hizmetlerini vatandaşın ayağına kadar getirdikten sonra böyle bir talep olmadı. Şimdi gece Yenimahalleli olarak uyuyan vatandaşlar sabah Çankayalı ya da Etimesgutlu olarak uyandı. Bunun neresi demokrasi. Bu kararı AK Parti de savunamıyor. Çünkü Yenimahalle ekonomik olarak da, prestij olarak da değer kaybetti. Bu düzenleme Yenimahalle'yi yeniden almak için yapıldı. Alsan ne olacak. Sen halka zulüm ettin, esnafına zarar verdin. Kime yaradı bu parçalanma. Bütün namusum ve şerefimle söylüyorum ki, eğer bana 'aday olmazsan bölmeyeceğiz' deselerdi, ben aday olmayacaktım. Ben ‘illa ki başkan olacağım’ demiyorum. Yenimahalle, Şentepe'de oturan vatandaşıyla da Çayyolu'nda oturan emekli bürokratıyla da bir bütün halinde mutluydu. Tabi ki siyaset yapacağız. Ancak ben kim yaparsa yapsın kirli siyaseti sevmiyorum. Siyasetin onurlusunun, yüreklisinin yapılması taraftarıyım. Gerekçe olarak uzaklığı gösteriyorlar. Çayyolu'nda oturan bir vatandaşın Yenimahalle Belediyesi'ne gitme süresi 25 dakikadır. Çankaya Belediyesi'nin Kolej'deki binasına gitmek ise 1 saati aşar” ifadelerini kullandı. Yaşar, Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulunacağını açıklayarak şunları söyledi:
“Önümüzdeki hafta içerisinde Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvurumu yapacağım. Bunu da tarihe not düşmek için yapacağım. Çünkü ileride bize hesap soracaklar. Başvuru gerekçesini de sebep olarak gösterilen uzaklık meselesinin gerçek olmadığını kanıtlamak üzerine kuracağım. Ancak önceliğim tabi ki Birleşmiş Milletler Yerel Yönetimler Yasası'nın 5'inci maddesi olacak. Bu maddede düzenleme öncesinde halka sorulması gerektiği vurgulanıyor. Özellikle mümkünse referandum yapılması gerektiği yazıyor. Buna rağmen karar onaylanırsa bize saygı duymak düşecek. Ancak benim düşüncem bu kararın iki tarafa da faydası yok. Umarım ben yanılırım. Yanılırsam da özür dilemeyi bilirim."
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz